aku ingin menjadi~~~

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu

aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu

Karena langkah merapuh tanpa dirimu

Karena hati telah letih….

ok…ok..apekah itu?

lagu dealova?

ngeh..ngeh…ngeh…

aku bukan nak cerita pasal lagu tu pun….saje je quote satu rangkap…nak ceriata pasal aku pernah ingin menjadi seorang arkitek suatu masa dulu….bukan dulu2 sgt la…

42-16442062

aku (seperti dalam imaginasi aku)

kalau dulu2 (sekolah rendah) lagi macam2 cita2 aku ada…cita2 default budak sekolah seperti bomba, polis, hakim, pemandu jet pejuang…dan bagai2 lagi….

masa kat U dulu aku jaki jeles kat budak KAED (architecture)…ade project best2..bina2 benda…ade set melukis yang cambest…leh lepak2 kat studio…aku? huh.lepak lab..try to run the programming, making my robot move (walaupun terkedek2 je dia jalan  masa tu), masuk workshop assemble keta tamiya sbb nak rembat segala gear and pinion…bina2 jugak..tp pegi workshop potong perspek…hado…tak meriah langsung…meriah sbb aku ngan aja aswad tere dalam bidang membuat bising dan lawak bodo…

aku ingin menjadi arkitek sbb bagi aku ia profession yang cooool…cambest…tp..tak layak…yang peliknyer..aku…pendidikan seni selalu tak score..sbb aku suka main2….selalu gado ngan cikgu ps..

org suro lukis titik lenyap…semua lukis betul2..susunan bangunan tinggi di sepanjang jalan kemudian lenyap…ade yang lukis higway…aku?..lukis lorong nak ke rumah atuk..gelap..penuh pokok getah…aku guna 3 warna aje waktu itu…itam putih coklet…hehhe…kejap aje aku dah siap..dulu ujian PS kan 3 jam…since aku banyak masa..aku pegi tambah pocong muncul disebalik pokok..hahah…dan.lepas tu kena denda diri kat depan sambil pegang lukisan tu…padan muka aku….

“kamu tak serius!” marah cikgu (hape ntah nama dia aku tak ingat)

satutitiklenyap

titik lenyap…dirembat dari sini

gambar figura manusia…dia suro lukis pandangan depan, tepi dan belakang…berdiri…aku pergi buat siap dgn aksi dan memegang pistol…reject! lukis balik!

masa sekolah rendah pun aku dah extreme…lukis kad raya…aku buat org main mercun…tp siap dgn gambar 18SG budak tgn tercabut dan berdarah2..wakaka…siap ade ucapan “jgn main mercun”..hehhehe…

mungkin itu antara sebab aku tak ditakdirkan jadik arkitek…hehe…tp..aku tak regret dgn profession aku sekarang…malah, vision and mission aku focus on this field…oil and gas…wihihihi…..

dikacamanta2

gua hepi2….before manjat crane

haku sukeeeee~~~!!20070125-technipkikehspar3a

menuju puncak ke laut!!

.

.

.

sedang mencari boot yang cambest ala2 ginih…

bootsuntuk menggantikan yang sudah burok inidsc02509

adeh~~~

23 thoughts on “aku ingin menjadi~~~

  1. hahh..
    anda tetap dalam ruang lingkup cita2 dulu. cume tak sedar jekk..
    hihihi…

    Boot Banjir taknak??
    yg bleh pakai waktu banjir/gi bersawah/n sepak2 anjing tepi jalan..
    hihihi..
    nice2noe u..

    duwenk
    bangi

  2. aku pun penah berangan nak jadik arkitek
    tp masa isi borang UPU aku tatau apasal aku tak mintak architecture
    bengong betul diriku

    so skg aku pasang cita2 nak kawen ngn arkitek
    aku nak arkitek level 2
    tanak junior arkitek
    haha

    *aku tak reti lukis. lukis org lidi reti uh

  3. dwenk: ade..aade scope design ejas2 drawing gitu..heheh..but i love interior design…hehehe

    enme: heheh…

    sootspirit: aku pun nak carik bf arkitek la……ade calon ke???????wihihwihiwh

  4. carilah calon suami seorang cikgu. Banyak cuti hahahaha

    huhu….ala ….tp kalau dia je cuti haku kena kerja mcmana?

  5. cita2 aku masa kecik dulu ada 3:

    1. Pengarah (CEO: masa kecik2 dulu tak tau lg istilah CEO tapi dengar bunyi pengarah tu mcm best je)
    2. Arkitek (rasa mcm best je bila boleh design bangunan betul, ni asyik main LEGO je)
    3. Kartunis (sebab aku minat baca komik & conteng buku teks sekolah)

    tapi satu pun tak nampak bayang lagi pun, huhuu…

    masa kelas ps dulu aku lukis potret sudirman tapi budak2 ingat aku lukis michael jackson, ceh…

    kehkeh…aku nak jadik kartunis juga…tp halangan keluarga….ekeke….taknak la suro kau lukis muke aku…kang jadik paris hilton…susasusa

  6. terimakasih krn dtg blog kak jie….meriah sungguh cita2nya
    kak jie dulu nak jadi “Domestic Engineer’
    skrg ni ngam pula..jadi suri rumah sepenuh masa…ngeh

    kire ok lah tu kaka jie..sekarang dah jadik suri rumah yang melaksanakan segala ‘domestic chores’..heheheh

  7. kerja oil & gas, kaya aa kau

    manade~~~ bese2 aje…aku fabricatornye company..bukan senang2 dpt gi offshore huhuhso, tak la kaye mane

  8. hello….

    nak jadik arkitek eh? hurmmm….

    nk tau tak…arkitek profession is never in my list…tapi now i work as a design architect~! huhuhu…..

    btw ur job nice la skang….thats all i got to say…

    ja~!

    salam~!

    jom tuka2 profession suke sama suke…hiihihi

  9. ko nie programmer ker??? aku minat la bab-bab programmer nie.hehehe

    bukan…aku bukan programmer…keje programming tu buat masa final year project aje…oh yea..dah haku tak shukeeeee programming…..

  10. halangan keluarga ke halangan cikgu ps kau?
    hahahaa…
    kalo camtu biar aku lukis muka paris hilton…
    mesti jadi muka kau…

    wakakakaa…..mak haku tak suke keje lukis2 ni….adeh…siot je kau lukis paris hilton lak jadik aku

  11. ko mmg pnuh khayalan lyd..dr skola. aku tgh tido pun ko nmpk aku kt muke pintu dorm..Weeeee~~~

    so, nnti bole design kad kawen aku k..bg vogue2 sket

    memang aku suke berangan….yang aku nampak kau itu hantu la dindong…bukan berangan..real…wihihhihihi….

    bagi aku spec kad kawen kau..nak 3 lipat? 2 lipat? kaler bir? kaler emas+merah?..bagi spec dulu kau nak macamana..pastu bagi detail sekali…tarikh..alamat…segala….kehkehkeh.kalau jadik bak lima ploh!

  12. hahahahahhahaa… masa drawing dulu okay tak? si konneh ka cikgu akak? hahahahha… kita la paling tolol nak melukis tau. hahaha. bila part assemble tu rs juling je mata nak assemble part2 ntah papa tu.

    wo man. coolness! oil and gas.. bagus2. saya pun macam nak join oil and gas macam best je naik heli pegi platform yang dikelilingi laut tu. wah.. mashuk!

    robot terkedek2? buggy car kita laju gilerrrrr kak lydia. tapi jalan lintang pukang. tapi kita dapat A mecha workshop tau.. Pasal saya suka Pak Rija (Dr Riza Muhida) ajar. Hehehehe.. Oh, main lego set pun best. :P

    drawing gua ngam beb..gua suke subject takyah guna critical thingking tu…skor..siap ajar org kat bilik..hahaha…

    so far takde chance lagi nak gi offshore…pasang cita2 jugak….adeh….gua naik platform tu masa dia atas darat…tgh buat aje…

    ko buat buggy car…zaman gua buat spider robot…spider gua macam umur 89 tahun..tua..pakinsen…hahahhahahaha….ia..ia..pak rija itu….linear=”liniyar” stable=”setabel” comel sekali!!….wahyudi martono juga kelasss gituh~~~

  13. seronok la baca blog ni… ayat2 die sempoi.. sampai menggeletek perot saya. kui kui kui

    ps-sori,taktau nk komen pe.. hee.. =p

  14. Pingback: damn i need a freaking nice post… « Lolita Cossette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s