Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu

aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu

Karena langkah merapuh tanpa dirimu

Karena hati telah letih….

ok…ok..apekah itu?

lagu dealova?

ngeh..ngeh…ngeh…

aku bukan nak cerita pasal lagu tu pun….saje je quote satu rangkap…nak ceriata pasal aku pernah ingin menjadi seorang arkitek suatu masa dulu….bukan dulu2 sgt la…

42-16442062

aku (seperti dalam imaginasi aku)

kalau dulu2 (sekolah rendah) lagi macam2 cita2 aku ada…cita2 default budak sekolah seperti bomba, polis, hakim, pemandu jet pejuang…dan bagai2 lagi….

masa kat U dulu aku jaki jeles kat budak KAED (architecture)…ade project best2..bina2 benda…ade set melukis yang cambest…leh lepak2 kat studio…aku? huh.lepak lab..try to run the programming, making my robot move (walaupun terkedek2 je dia jalanĀ  masa tu), masuk workshop assemble keta tamiya sbb nak rembat segala gear and pinion…bina2 jugak..tp pegi workshop potong perspek…hado…tak meriah langsung…meriah sbb aku ngan aja aswad tere dalam bidang membuat bising dan lawak bodo…

aku ingin menjadi arkitek sbb bagi aku ia profession yang cooool…cambest…tp..tak layak…yang peliknyer..aku…pendidikan seni selalu tak score..sbb aku suka main2….selalu gado ngan cikgu ps..

org suro lukis titik lenyap…semua lukis betul2..susunan bangunan tinggi di sepanjang jalan kemudian lenyap…ade yang lukis higway…aku?..lukis lorong nak ke rumah atuk..gelap..penuh pokok getah…aku guna 3 warna aje waktu itu…itam putih coklet…hehhe…kejap aje aku dah siap..dulu ujian PS kan 3 jam…since aku banyak masa..aku pegi tambah pocong muncul disebalik pokok..hahah…dan.lepas tu kena denda diri kat depan sambil pegang lukisan tu…padan muka aku….

“kamu tak serius!” marah cikgu (hape ntah nama dia aku tak ingat)

satutitiklenyap

titik lenyap…dirembat dari sini

gambar figura manusia…dia suro lukis pandangan depan, tepi dan belakang…berdiri…aku pergi buat siap dgn aksi dan memegang pistol…reject! lukis balik!

masa sekolah rendah pun aku dah extreme…lukis kad raya…aku buat org main mercun…tp siap dgn gambar 18SG budak tgn tercabut dan berdarah2..wakaka…siap ade ucapan “jgn main mercun”..hehhehe…

mungkin itu antara sebab aku tak ditakdirkan jadik arkitek…hehe…tp..aku tak regret dgn profession aku sekarang…malah, vision and mission aku focus on this field…oil and gas…wihihihi…..

dikacamanta2

gua hepi2….before manjat crane

haku sukeeeee~~~!!20070125-technipkikehspar3a

menuju puncak ke laut!!

.

.

.

sedang mencari boot yang cambest ala2 ginih…

bootsuntuk menggantikan yang sudah burok inidsc02509

adeh~~~