hari ni aku sampai awal jugak…macam biase…6:45 pagi aku dah sampai parking lot….tp aku duduk dlm keta dulu..layan2 perasaan layan2 lagu….hari ni hari selase…suppose ade toolbox briefing + walkabout….aku memang nak pegi..dah 2 minggu aku tak turun site..progress pun laju je aku tgk bile lalu sabtu lepas…workpiece2 besar dah berdiri dah…..tunggu mase je farid perli2 aku tak turun site…eleh..depa pun turun ske tinggal2 aku…lebih2 lagi dah ade motor ni…lagi ske depa pegi tak bawak aku…teruk betul..tp farid tak jemu bagi aku gambar2 progress…so kire aku buat site monitoring through monitor jelah…aku tgk langit mcm cerah…so aku dicide untuk gerak terus..boleh salin baju awal2 konon nak turun site…..dah separuh perjalanan kakian aku…awan berat kaler gelap gerak laju je dari site module angle…aku dah cuak dah..ni kompom ujan ni…building opis lagi 0.7km depan mata (aku agak je…lebih kurang ar nie..)aku dah meraba2 payung dalam beg…uish tak dan nie..ujaan dah turun bile aku sampai area cabin client…hampeh…hujan tu aku tak kesah pun..masalahnye..angin dia….subhanallah kuat teramat…aku terhegeh control macho sbb payung aku memang nak terbang dah…aku pun berdoa2 agar ada yang simpati berhenti tumpangkan aku…harapan aku nyata tak bermakna..takde satu kereta pun yang berhenti..hampeh…ni yang org kata makin kaya makin sombong….ceh….tak kesian langsung kat aku yang bersusah payah mengarung angin dan hujan…nak kata kereta diaorang penuh tak jugak…yang ade inisiatif meperlahan kan kenderaan cume lori sub con je…..hodo…lemah aku….begini la kehidupan…aku berkira2 ari ni akan masuk 3 minggu aku tak turun site….hujan je pepagi….alasan je…padahal org lain boleh je turun…heheh…tp jauh sgt storage area tu…dah la aku lone ranger…sensorang je perempuan…kalau ade geng kompom aku redah…teringat pulak aku kat sara…geng seperedahan aku dulu…time prektikel….hari2 pegi toolbox…hujan ke ribut ke kiteorg still pegi….bile la eng pompuan nak masuk sini…boleh aku buat geng angkut pegi toolbox…sekarang harapkan boss je..kalau dia pegi aku tumpang keta dia….kalu tak aku buat bodo je kat opis…..tunggu ade orang perli2 lagi..”lama tak nampak?” or…”tau ape progress?”………………………….dan aku pun terseyum2 kambing buat muke simpati or tak bersalah…..heheheheheh