raye kali nie aku lambat giler nak dapat feel…suwsah gamaknyer nak menjiwai raye kali nie…pasal ape ntah? aku pu tak pasti…family aku gerak ke batu pahat masa ramadhan yang ke 30..lepas sahur kami kemas dan bertolak dgn 2 keta..satu keta wan bawak..satu lagi aku bawak…aku derive selow je..patli siap tido2 je sebelah gua..hampeh je…dalam perjalanan..sepanjang jalan benut-batu pahat aku nampak banyak ayam mati kene langgar atas jalan..kesian..dalam melayan perasaan aku membuat andaian sendiri..meybi ayam2 ni dlam usaha melarikan diri..takut kene sembelih gamaknyer nak raya nie..heuheuheu….

sampai je kampung atuk ajak pegi rengit..aku nak ikut le..tp muksu kate aku drive..pakai keta aku..aku ikut je…kami pun pegi le rengit pulek..atuk nak carik lauk katenye dgn kueh2 sket…balik tu aku singgah sengarang potong rambut raye..aku layer sket…hehehe…jadik le..pastu balik..baru duduk kejap muksu ajak gi batu pahat pulak beli air…aku jalan lagi hari tu..bajet2 nak balik lambat bleh terus buke..ekeke…elokla aku pun dah jamak qasar dah solat td….

malam sket…aku tolong isik beras dlm ketupat..siang td dah masak separuh..malam masak lagi..rewang sambil tgk syek muzafar nek iss..huhu..layan pak long aku buat lawak kata dia dah banyak kali pegi iss tue…..heu heu heu…

nak dekat midnite aku baru dapat turn gosok baju…mak simah aku dah dapat iron..aku rase dia gosok baju anak beranak dia sampai raya keempat punyer..gile lame…aku gosok baju smer famili aku..yang nak pakai besok la..

heheh besok pagi aku tak ikut gi raye..aku duk umah je layan takbir…tolong preparekan lelauk…org2 lelaki kang balik solat beser kami buat tahlil dulue baru makan…aku lambat gile time tu..depa dah balik solat aku lum mandi lagie ekeke…..owh baru aku tau pasal ape aku takde feel raye..meybi sb tahun ni aku tak dpt collect dwet raye..tp kene bagi dwet raye!! heu heu heu..siap la aku dikroyok oleh budak2 nie…bengkrap akuw.! dah le takde bonus..baru 4 bulan keje…….hahahaharuw…

img00097.jpg

~~pija ne tote di pagi raya~~

img00100.jpg

~~berator nak salam atuk~~

1.JPG

~~sebelum dikroyok~~

img_1215.jpg

~~peng’kroyok’~~

img_1223.jpg 

~~ adik gua pun kroyok gua?!!~~

dsc00455.jpg

~~muksu ku single lagi…sape nak?~~

img_1190.jpg

~~ baju pepel wan aku yg pilih!.patli stended..black~~

img00143.jpg

~~ni pakai blekberi baru dia~~

img_0085.jpg

~~batu pahat clan..4 lelaki kat depan skali adalah tukang snap camere..lari2 turus duduk depan..~~

img_0639.jpg

~~adik beradik penuh jerawat..apada?..~~

img_1267.jpg

~~ version poyo old skewl~~

image017.jpg

~~adik..adik sedar tak kite kat mana?~~