aku sampai tempat kerja awal giler niari….aku bawak laju td seploh minit je dah sampai parking lot…jam baru pukul 6:35….”awal ni?..nak tunggu dalam keta dulu ker?”…tanye abah dgn penuh koncen….”tanak…nak gi ber@%”…ekekkeke..aku gelak..abah gelak….

aku decide nutk terus je pegi opis..langit gelap lagi..totoi baru reply msg yang malam td aku hantar…dia mengadu pasal karem(bukan nam sebenar)….aku pun bagi la moral sapot sambil buat lawak bodo….cerita jugak pasal meeting semalam….meeting yang 2 jam setengah baru habes…sambil aku jalan main2 msg..perut aku memulas…..ceh..mesti mulut aku masin sbb buat lawak ngan abah td..bengong…..namun aku teruskan je perjalan aku dgn penuh kontrol….

sampai kat building navy aku terdgr suara yang paling aku taknak dgr di dalam ‘saat genting’ ini….”amoi…!!!!” suare aunty cleaner memecah keheningan pagi….”damn!”..hati aku mula berbulu…ish..teruk betul la aku ni…mcm tu sekali aku tak ske kat aunty nie….dia tak buat salah ape pun kat aku…masalah dia adalah dia cuma suke bercakap dan suara dia mempunyai frekuenci 60 desibel….setakat kat opis tu….satu floor boleh dgr dia bercerita…dia jugak suke menegur kite org kalau jumpe kat mana2….on the way gi tolilet, kalau dia jumpe dia tego.. “ammmoi!..” …jap lagi….dalam 5 minit lepas tue kalau korang bertembung lagi dgn dia… “ammmoi!!….” ….dalam opis setiap kali dia amek sampah dia panggil lagi.. “ammoii!!..” …kire at least 3 kali satu hari dia akan tego…sbb dia sapu sampah sekali…kutip sampah 2 kali….ini lum kire korang bertembung ngan dia la time korang jenjalan kat building nie..hado…..

aku tinggal kan aunty tu jalan sensorang lepas dia mula bercakap..”wa panggil2 lu amoi2!! lu talak lengar!!..wa jerit2 lu talak tgk wa!..”….aku cume reply dgn senyuman yang tak beberapa ikhlass….aku malas nak borak dgn dia..lagipun dia jalan perlahan…aku pulak ’emergency’ nie….lalalalla……dalam perjalan aku yang seterusnye (selepas aku tingal je aunty tu)..aku ligat pikir pasal ape yang ana cakap semalam…..ana bagi respon negative..ajak pulak bagi respon belum cuba belum tau….erk??!..aku pun tak tau la….aku mcm tak ready je….tak ready pasal ape?..hmm..malas la aku nak elaborate….aku lebih suke nak citer pasal kerja buat masa ni….aku dalam process menbetulkan hala tuju career aku….semalam aku ,totoi dan nazir jumpe planning manager kiteorg..nak mintak tukar project….aku dah letih dah deal ngan gumusut yang kusut nie….trevor memang welkam kami…sebab ade 2 project tak cukup project planner….project pc-4 ngan hape ntah dia sebut semalam aku tak ingat….tp dia akan tarik kami phase by phase….tak leh angkut sekali gus…and still dia kena bincang ngan bos aku kat gumusut ni..bos albert cute…depa satu kampung…scotland…sorang cute..sorang kacak siot..trevor mcm tom cruise..tua2 charming (>_<)..ekekeke

aku memang letih giler involve ngan project nie….buat workpackage…repetition job…dalam meeting semlam pun depa dah buat lawak suro stanby 2 kontena untuk bawa paper work workpakage…..aku nak belajar more on project planning…..buat workpack aku kena banyak belajar sendiri!..takde guide susah jugak…dahla smer paper work tu aku yg sign…senang2 je org nak baso aku yang experiyen nye besar kuman je kalau ade salah on paper2work tue…sekarang still stage pre fabrication lagi…baru sikit2 activity dia…..kat workshop pun lum ade satu assembly yang dah berdiri gagah as a big block….this project seems to be forever…bile aku nak pandai kalu gitue?!!?!….lalalaala….aku ade target…dalam 2 tahun lebih…harga aku dalam pasaran gelap oil and gas mesti kena over 5k…itu minimum la 2 3 tahun….tp tgk la project ape aku involve…kalu project biliyen2 pun tp 2011 baru siap..wtf?….aaa…..tolong!!tolong!!..eh? kejap kejap..habes tu? bile aku nak kawen?!……dan sekali lagi aku teringat pasal ape yg ana and ajak cakap….stop it…or go for it?hahahahahahahahaa……

confused.jpg

~~~welcome to the loserville~~~~urgh..me sow naive (>_<)