a lesson learn….

to many things………dunia pekerjaan mengajar dan mencabar aku dari pelbagai aspek…tanpa-Nya…aku mungkin jatuh terus tersunggur……namun….ape yang dapat aku belajar buat masa ini………..

1.  your ‘guy’ friends..can never be treated as your ‘girl’ friends…they gonna missunderstood you…..damn it……

2. cold guy always gonna be a cold guy…very duhh…….”cold guy are sweet?”…nah……never…..dulu aku wish my ‘prince charming’ should be that way….puff!…better throw that hopes away……

3. aku ingat aku seorang yang boleh tolerate…..dan hari ini aku belajar…aku seorang yang degil…..

4. someone said..”ko tau dr experience aku dulu kita ni kalau nak mintak ilmu org tu umpama kita ni pengemis tau tau… kita ni mcm mintak sedekah…..sbb tu kalau org tu ckp apa kita diam jer… kita iyakan aja wpun kita tau dia salah sbb kita nak ilmu dia…..kita nk mintak something dari org kita kena merendah diri. ini hukum dunia. gua tau ler kalau lu tu jenis keras kepala. gua pun sama tapi ada masa kita kena bersikap humble….”…kesimpulannye…jgn melawan cakap org berpengalaman….huh…me so bad….

5. aku juga belajar..how bulls#%t a simple mistakes can be…..argghh!!

6. dan aku juga medapati how miserable and pathetic i’m for being so naive….

7. pengalaman yang banyak tak menjanjikan sesorang itu professional….hmmm

aku mengadu pada ajak…….how depress i am….and betapa bernafsunye aku dgn offer yang totoi dapat…..(sacrifice your life for damn 4 years and get paid 5000 USD per month!!!!!)

“ajak……banyak tue……..aku terus hilang pedoman biler dgr…”

“nak buat ape tet duit bebanyak…ko takde life nanti…kite kan pompuan….tet….duit bukan segala2nye….”

“ajak….duit adalah segala galanye…”…aku cuba bersikap ‘kerek’

“Ya Allah budak nie…..ape salahnye kerja kat M’sia ni….”

“ajak..aku rasa aku nak ubah la perjalanan career aku…..sementara aku takde komitmen lagi ni..kalau nak merantau..inila masa nye….” aku bercakap tanpa berfikir panjang….

“hmm….behtu camner?”

“ni ajak..aku ni poyo je lebih…ckp macam gaya aku dah dpt offer..ntah hape2 je….ekeke”

dan malam itu ajak msg aku…..

“aku doakan ko dipermudahkan dalam pekerjaan ko.banyak ke sket gaji x penting..yang penting duit tu ada keberkatan…ini mak aku pesan…satu lagi..bos aku ada cakap…kalau kitewat keje betul,jujur..even kita ditindas sekalipun…tuhan nampak..n Dia yang akan bagi rewards..even kita tak nampak sekarang…so..bepeganglah pada ini..dan dlm masa yang sama ..bulid your own self….”

So kawan2..mari refresh kan niat……sbb kita selalu lupa……buat kerja kerana Allah Taala…..huhuhhhu……

wish me luck!