19 January 2008
besok skewlmate aku sid kawen…oh yea…for info..sid kawen ngan mr ah fa….ekekeke….aku takde member nak pegi….semalam aku call bibik,dia kensel kol aku sbb tgh meeting..huhu so tak dpt roger dia pasal wedding sid..aku expect dia baca email…..

malam nye aku carik hadiah..beli wrapping paper and card kenit…jimat cost ekeke…still takde member nak pegi..uni sure pegi ngan tunang dia..murni..kalau pergi pun dgn tunang dia..bibik..hm…kompom dia pun pegi ngan laki dia…so aku beli je dulu hadiah..besok baru aku pikir aku nak pergi dgn siapa…

ajak smer dari kl..dia tumpang ogan..mereka gerak sekali..ija pun ade..rindu aku perempuan itu..dan tak sabar juga nak tumbuk perut dia sbb berjaya tipu aku kata dia dah tunang…hampeh betul…

20 january 2008

pagi tu lepas bangun aku dapati mata kiri aku yg bengkak dan sembab semalam sudah manjadi tumbit! aaa…hari ni nak gi wedding sid…harini jugak dia membangkak…aku mengadu ngan ajak..dia suro aku pakai cermin mata besar mcm paris hilton..mana dtg mata tumbit ni pun aku tak tawu…aku takde mengendap anak teruna mandi kuikuikui….oo mungkin sbb aku tgk deal or no deal hunks special haritu….wakakaka…so, aku tak berdarah hidung tp mata tumbit….aku test2 make up..ok..this could work..i guess…makeup jer buat kaver2…

aku bangun buat air sket baca komik kejap..aku tgk hadiah sid atas meja..belum sampul lagi..ah kejap lagila aku wrap…dan aku bantai tido dulu atas sofa….dalam kul 9 baru aku terjaga semula….aku mintak abah kotak kacang dia….buat kaver sket hadiah tu sbb kaca…aku takut pecah..kedai tu plak tak kasik kotak..takkan aku nak letak “awas mudah mecah” plak kat luar hadiah tu…aku alas jugak ngan sok kabar….so, to mr ah fa..in case ko dah unwrap hadiah aku..jgn terkejut ngan hasil balutan aku yg kasar giler….ekekekek…bukan aku tak ikhlas…cuma takde bakat nak sampul molek2…huhuhu adik aku yg dah amek tender baso keta aku pun dah bangun..dia dah kuarkan vakum..dah 2 minggu keta aku tak basuh…aku plak pemalas…aku sogok je adik aku sket..dia pun nak baso keta aku….namun masalah aku maseh lum selesai..aku takde member nak pegi….

mak aku suro aku bawak adik bongsu aku yg form one tu….dia pun dah mengucing je nak ikut….last2 aku setuju jugak nak angkut dia..boleh aku lantik sebagai tukang amek gambar.. hahahhahaha..aku memang briliyen bab2 buli bagi tugas kepada adik2 aku….hhahahahaha…

aku tunggu dak2 kl roger..aku bajet kalau depa dah masuk johor roger aku..baru aku stat bersiap…namun, ternyata biler ajak roger aku yg depa dah kleuar kat tol ayer hitam aku lum siap2 jugak…..aku gerak lepas zohor….kire macam racing jugakkan lepas tue….aku harap adik aku tak jeling meter aku karang dia report kat mak pulak….

nak carik rumah sid tak susah sgt..even aku mcm sesat sikit..aku berenti tanye apek kat kedai and dia kata dah dekat dah nie..terus aje….ceh..konfiden je apek tu….sampai je kat taman rumah sid aku nampak dak2 kompang tgh stand by waaaa…lambat betul aku…aku call ajak…depa tgh makan….aku nampak pengantin lelaki pun dah stanby dari jauh….waaa…cik ah fa….komplete ngan keris mcm nak bersilat..aku park depan rumah cina..aku panggil aunty tu kata tumpang kejap….dia pun tak kesah…aku sekali lagi ‘bagi’ tugas kat adik aku bawak hadiah….aku toleh kiri toleh kanan aku tak nampak balai pun..wa jauh ke aku park nie?…kat selekoh tu aku nampak banyak budak lelaki…belek sorang2..hmm..tak kenal..kompom bukan kawan aku..may be kawan sid or ah fa.. aku konfident je pegi kat diaorang nak tanyer balainye kat mana….”hmmm tumpang tanye..balai nye kat mana?”…”balai?..oh….balai kat situ kak, tak pun ape kate kite saing sekali pengantin..pengantin pun nak jalan dah ni..” mamat itu memberi cadangan..aku ikut aje….”nak pegi balai polis pun takpe kak”..aku terdgr sora sumbang..ceh..kutuk aku la tue..salah ke aku panggil balai?…habeh name lain ape?…secara automatik  aku berarak sekali gether2 ngan rombongan lelaki..wakakaka…..

7.jpg

jeng jeng….ah fa vesion saspen~~

6.jpg

*ah fa & sid*

dari jauh aku dah nampak skewlmate aku tgh makan…..wah…ijah..tgk je muka ija minah nie terus gelak2 jahat…tau aku bakal menyerang dia nanti…ajak suro aku  makan…aku kata nanti dulu..aku masuk rumah sid pegi letak hadiah…sid dah stenby kat pelamin…by the time aku nak kluar balik jem giler kat pintu sbb pengantin lelaki nak masuk…last2 aku tunggu je terus kat dalam…

1.jpg

wa….aku manyak lagi nak tulis..tapi aku letak ini dulu…..wakakakakkaaka…..ramai pulak bising aku tak hapdet…huhuhu..nah amek nie…

 ********

630pm dihapdet semula..sambil makan nasik goreng belen lunch td***

3.jpg

2.jpg

gambar konpius kemere…

dalam perjalanan balik aku bertembung dgn beberapa bijik ferari yg sedang memecut….dgn baby comot aku itu aku hanya mampu mengejar keta mereka dalam beberapa saat aje..waaah..kenapa aku kejar? sbb gatal nak tgk keta tu dgn lebih dekat lagi….wakakakaka….

5.jpg

* kepada pemilik keta nie….”I minat kat U la..jom kawen!” (>_<)*