malam tadi aku mengantuk…kertas2 tender berteraburan atas lantai….terkebil2 aku tgk skrin notebook aku….mengantuk…malas….tak kuaser nak buat….banyak giler report yg kene buat….lalu aku capai henpon dan taip message…

“niat di hati nak buat report…apa kan daya aku mengantuk…boleh tak kalau aku nak tido?”…’send’…’Hanan’…..

“teliling..teliling” message tone yg burok

“boleh aje…aku pun tgh dating nie….” hanan reply…yeah…suke2….jauh di sudut hati aku mengeluh..kenapa mesti aku ske bertangguh…minit meeting tak siap lagi….

selepas menutup smer window..aku lihat ikon spngebob diner dash macam memanggil2….

“..hm…layan kejaplah seminit, selevel dua..”….

5 minit……

20 minit….

 

 

 

1 jam…..

“erk! satu jam?!!?!!”…….wargh!! apakah motif aku hantar msg kat hanan kata mengantuk sgt td…??!?!

sengal………

jauhi perkara yang melalaikan…….