“cikgu kukun!! saya! saya dah siap!”

 

Selalu tag version point2 aje…mcm ‘5 barang dalam wallet’, ‘7 weird thing about me’…ehehe…kali ini mcm panjang dan seperti kena buat karangan atau summary pulek…

 

Paling last aku kena tag dgn  sindralella and herer chronicles tuh…kali ini kukun plek yg tag…

Bersedia nak baca pengalaman sampahan aku?!!?! Yeah!! Hit it!

 

Bab 1: Pertama kali dapat kad raya

 

Masa tu aku darjah dua…pes time dpt kad raya tu peminat aku kasik..*blush*..waah!!nama dia aku ingat lagi..fazrul..dia darjah tiga..kad raya itu penuh kata2 chenta yg puitis tahap darjah tiga la tp..ekekeke…tp telah matta ketahuan oleh mak aku….mak aku hangin betul dgn aku…sure dia risau takut anak dia jd buas sewaktu usia muda….ok tak bermakna aku buas sekarang ok!…wakakaka….

 

Bab 2: Pertama kali melukis

 

Aku tak pernah serius dalam art..setakat kerja rumah lukisan aku masa sekolah rendah semua aku suro bapak aku buatkan…so memang lawa giler. Naseb baik cikgu pendidikan seni tak pernah suro aku lukis balik..sure kantoi!!..kerja2 rumah PS aku smer skor giler….tp pada tingkatan satu, arus perubahan mula muncul..aku teruja dgn lukisan potret…hari2 praktis…abah banyak ajar..tp aku lukis guna grid..skema giler!!..potret pertama aku lukis ialah potret Leonardo da Vinci…potret yg aku tiru dari dalam buku latihan base enggress…mana pegi lukisan tu pun aku tak tau…erk? Banyak yg aku kasik org…tak de duit nak beli hadiah..lukis2 kasik org…tp aku takde la pandai giler lukis..aku pandai tiru je…kena refer e’time nak lukis….huahuahua…

 

Bab 3: Pertama kali mengarah

 

Masa form 4 aku di lantik untuk mengarah teater kelas aku…teater bertajuk Mahkamah!..best giler waktu itu! Aku puas giler sbb berjaya..dak2 kelas aku memang best! Sporting giler..smer berjalan lancar…itulah pes time aku jadik director…hmm..mcm ade seken time la plak..ade…tp tak seberjaya yg first….yg seken sbb aku berlakon sekali!…teater sultan mahmud mangkat dijulang…cis..rupanyer susah berlakon dan mengarah sekali! Adeh..mcm hampeh…

 

 

Bab 4: Pertama kali naik gunung

 

Hmm….gunung pertama aku naik adalah gunung stong! Gunung ni kat Kelantan..masa nak naik tu aku takde buat ape2 prep or fitness…so aku memang super lengit and pancit giler….dapat plak team lain smer dah biasa naik gunung…ration toksah cakapla..naik londeh sluar track aku letak mcm2 power bar coklet mars ade..cloud 9 pun aku bawak!!air plak tak pernah cukup..jumpe mata air aku buat air oren guna ‘tang’…gambar kat stong? Aku malas nak letak sbb tak sekeping pun kelihatan pleasant..smer comot! Wakakaka…tp aku puas giler!! Best tahap dewa!

 

  

Bab 5: Pertama kali buat blog

 

Kalau merujuk entri pes aku…aku memang tak sangka aku akan bertahan sampai la ni..maksud aku bertahan ialah aku tak sangka aku gagah lagi menulis hingga ketika ini!!.kalau tak sebab kak beskot…aku tak tau la ghope dunia blog ini!!dan of coz..tak de la jodoh aku dgn hangpa semua!!!waa…give a hug!!!!!BIG HUG!!

 

Ok…tanak tag org lain…..surat berantai ini tamat disini!