Hualalalalala….

 

Ok..ok..new topic..aku dapati org dtg blog aku baca2 aje…malas mereka nak komen gamaknye…

 

Si paiz yg rajin baca pun tak rajin komen…ngehehehehe…..

 

Aku nak re-cap sket..citer lama tapi…

 

Pada beberapa minggu yg lepas aku gi tgk cerita ‘orang seterika’ (iron man).…tgk dgn arip, paiz and azizul~~

Sekali lagi aku luar ngan tiga jejaka opis terus!!..ngehehe..

Aku tak drive..arip amek kat ghumah…naik vios..swush! swush!!

 

Ok aku bukan nak citer pasal vios…tp aku teringat suatu ketika dulu..aku pernah gak kuar ngan sekali tiga jejaka tgk wayang…of cos la dak2 opis aku jugak…salah sorangnyer totoi….”owh toi..aku harap kau berada diluar kawasan gempa di China itu….”

 

Sekarang..

 

Kat opis….tinggal aku ngan ipin, azizul, arip, faiz and ole…

 

Kami tgh sibuk menyiapkan report… (bohong…bohong…) hanan dah balik half day.sakit kepala katanye…..keheningan petang di pecahkan oleh soalan faiz yg tiba2..(tak tiba2 pun…dari pagi lagi sebenarnyer isu2 susulan kekalahan pada batu putih di bual2kan oleh budak2 ni…)

 

Soalan faiz berbunyik..” kalau Singapore perang ngan Malaysia..then Malaysia perlukan sukarelawan..ko join tak jijul?”

 

“tak..aku lari pegi Thailand…”…ekekeke…kami gelak2 seronok…

 

“Seriyes..?” aku tanyer balik…

 

“Seriyes…aku pergi kejap aje..dalam dua minggu..lepas tu lari australia…” jijul jawab dgn konfidentnyer…

 

Aku kemudian tanyer semua org….(strategi nak dapat issue ntuk entri beb)

 

Aku: faiz?

Faiz: aku join..

Aku: owh my hero…ipin? Kau?

Ipin: aku join..aku nak jadik diver..nak pasang bom kat dasar laut singapore..biar meletop dan tenggelam….

Faiz:  tapi aku taknak duduk kat front line…<<faiz jawab konfident

 

Wakakakakakaka…semua org gelak….

 

Aku: bek ko duduk kat kem tuang2 and ceduk2 lauk…wakaka…..arip.?

Arip: aku join…aku depan sekali….

Aku: wuuu….power siot…ole?

Ole: i kan ‘zed brenigen’…I hantar org sorang2 pegi perang… (ß ok saper layan futurama je paham and bleh gelak2 giler….

 

Wakakakakak..kami gelak lagi…..!!!!

 

….Hado….jgn korang terpengaruh…kami sekadar nak hilangkan bosan diwaktu petang…

 

Tp….tetiba ipin pulak bagi soalan tak kurang killer-nyer…

 

“ok..kalau betul2 perang saper menang…?”

 

Faiz: kita!

Ole: of course la…….singapore…!

Ipin: hmm..army diaorang mantap..

Ole: bukan ape…US army tolong…            

Aku: hmm..manpower kurang..tp back up power

Faiz: tp kalau dalam hutan kita menang…

Ole: kalau US tolong…dalam hutan pun tak guna..

Ipin: dia kecik je..kita letupkan sekali habis terus <<ipin masih lagi dgn idea bomnyer

Aku: is..jgn la perang…..takut seyh..mintak jauhla…

Faiz: ish.jgnlah….susah la kalau perang..

Arip: kenaper? Takut kau kena masak2 banyak2…?

 

Wakkakakaaka….dan kami gelak2 lagi…..

huhuhuhu…tiada unsur2 politik punn~~…..”joke!!”