Holla e’one!!!! Say heee…”heeeee” say hoo….” Hoooo”

 

1.       Ok….hari hari pertama aku memulakan kehidupan tanpa nakhoda….mr. zack a.k.a boss aku dah resign..semalam last day…kami dah amek2 gambar segala…next week pegi marine repair..dalam excited aku saspen2 jugak….abah kata next week kapal LNG Tenaga masuk…kerja banyak tu….hado~~~~

          Aku jumpe cik aziz..tanyer nak report kat saper nanti….dia jawab “ waa…dah tak sabar2 nak masuk ke? Hmmm…bersedialah..saya henyak2 awak semua…” (sambil membuat aksi org bina badan tenyeh2 nyamuk dalam iklan shiledtox)

 

2.                  Abah cerita pasal kampong….kerajaan nak buat jalan…Labis-Yong Peng…akan amek tanah abah sket…yang paling sadis..rumah oteh kena jugak..kesian oteh..baru lepas renovate…lawa giler rumah oteh sekarang….sekali kerajaan nak buat jalan…habis rumah kena roboh…kata alip(anak oteh)…habis semua…tinggal jamban belakang rumah aje tak kena!…wakakaka…lawak la pulak….jamban tu aje satu2 aset yg tak oteh renovate…sbb oteh dah alter toilet dalam rumah tu…dulu kecik2 nak berhajat kena kat luar…punyer la jawuh…aku memang saspen..dapat pulak dekat ngan kubur…hari2 balik kampong mimpi hantu……nak berhajat kena abah temankan..kesian abah…nasib baik oteh dah alter toilet dlm rumah..kalu tak sure aku kena teman adik aku pulak! Waahh…tensen~~tensen~~

 

 

3.                  semalam aku presentation procurement…pasal strategic sourcing and vendor performance…time nak sebut vendor performance…aku tersebut ‘bender’!!  bender performance!!…arghh…sengal….nak ikutkan org patut tak perasan..bunyiknyer nak dekat sama lagipun….vendor=bender…..tp since ipin dah gelak2…aku terkulat2 kat depan tu….ini semua bender punyer pasal!!!…hampeh!