sabtu dan ahad lepas aku melawat paklong…pak long admitted dari last week lagi…he need to go through 20 RT…memula ok…masuk 12 RT je muka paklong membangkak….kesian paklong..nak makan susah..bibir dia pecah2….aku serius tak sampai hati tgk..tp abah marah kalau buat muka2 seposen…

“kita kena support paklong..”

aku paham….kami melawat dia ntuk bagi dia semangat…paklong kuat lagi….cuma dia dah lupa…..ingat lagi raya tahun lepas bila dia salam aku banyak kali…and tanyer aku banyak kali soalan yang sama…dia dah lupa…..dia tak tahu pun aku dah kerja….selalu tanyer aku….

“kau balik cuti ke? cuti sampai biler?”

aku layankan aje….sedih pun iye….dulu selalu dia pesan….belajar molek2…nanti dah kerja senang….sekarang aku dah kerja….dah senang..err…hmm..alhamdulillah..senang la jugak….tp dia tak tahu…..huhu

semalam aku suapkan paklong…kesian…lidah dia pecah2..makan sampai berair2 mata sebab pedih..aku sedih giler..jantung aku macam nak pecah….tp aku maintain…abah buat2 lawak nak bagi suasana ceria….paklong gelak2 walau sakit tutup2 mulut……hehehe….

paklong sebut2 nama doktor yg operate dia dulu…dia nak jumpe doktor tu katanye….puas maklong explain..doktor tu dah takda….doktor lain yg takeover sekarang…mak pun bising2…kata kalau aku doktor kan senang….adeh..tu yg aku lemah….bukan aku tak nak jadik doktor..tp aku tak layak pun..result tak gempak…tgk ners amek darah pun aku pening2 lalat…ngeee…..medik tivi? sumpah tak pernah tgk!!

cita2 yang tak kesampaian….

cita2 yang nak disampaikan….

ok..grey’s anatomy aku layan aje….sbb banyak hunks super kacak!ngeeeeee~~~