mengurat ade mcm2 pesen…

ade yang sekadar bersiul…

ade yang guna modal…“sorang je?”

ade yang..“dik…barang jatuh la..”

aku tak heran ngurat pesen2 gini..adik aku selalu buat kalau bawak keta ade awek jalan2 tepi jalan…kalau boring aku siap join mengurat sekali…

ade yg eksterim…” assalamualaikum…”….bila aku main jalan dan buat bodo..org tu jerit..“ala..boleh blah la! ingat lawa sgt ke?”…..ekekkeke..tak paham aku motif dia…kuang ngajo pun ade….ekekke

pagi td sedang menunggu hanan ditepi klinik yard…tgk2 org lalu lalang menuju ke opis/workshop masing2…aku tunggu hanan sbb hanan bawak keta…aku malas nak menapak ke marine repair…

tiba2….ade sorang contractor yg lalu lalang td berdiri depan aku

“hey!” dia tengking aku…jari telunjuknyer menunding direct ke muka…aku konfius..mata aku terkebil2…pehal mamat ni? nak marah aku ke?….

tetiba dia nyanyi…“hey!…sapa bilang gadis melayu tak menawan…”..sambil berlalu pergi….

kuang hajo!!….lawak bodo betul..terkulat2 aku kat situ mengontrol gelak…ape pesen daa?
sengal betul…buat kecut perut aje!..wakakakaka

ketawa terbahak2