Aku ade course leadership! Arghh tidak!! Leadership lagi!! Aku dah pernah attend dah.. consultant yang sama….hampeh betul..method pun sama….hampeh aje..tuari ckp kos lain sket….tgk2 sama aje…sora dia kuat giler..kena pakai ear plug resanyer kalau dia cakap sebelah aku…kuat betul…!

Kelmarin aku attended Toasmaster’s Club Officers Training kat tampoi…Sarah pergi sekali ngan aku…aku pakai sua slack itam ngan blouse itam.black metal konon.

“woi. Kau pakai baju ape weyh?” suara sara kedengaran cemas2 mini dalam telepon.
“pakai bese2 je…”
“Formal ke?”
“Formal la jugak…tp selekey2 je…”
“aku pakai formal giler ni weyh”
“Apsal? Ko pakai baju batik ke?”

Terbarai minah ni gelak……..hahaha….dah dia kata formal giler…aku tanyer le..baju batik ke…? Wakakakakaka….

Sampai aje keta bf dia kat rumah aku, aku tgk sarah turun keta..walaweyh..cun siot…sara pakai long coat dengan blouse ade ruffles2 kat depan…

“Cun seyh blazer kau! Waaa..aku kena bawak jugak!!” aku jerit2 panggil adik aku suro amekkan jugak blazer aku..

Kitorang sebenarnyer nak attend meeting aje…tp mcm lawyer pun ade jugek..belasah la…

Sampai kat Cheshire home Tampoi tu, mcm biaser…melayu leh kira 2-3 pat kerat aje…yang pakai tudung pun memang cuma aku, sarah and azida…Toasmesters club dari kluang, melaka and KL pn ade turun… adeh..leceh betul….
Kami kena wat discussion ikut post, president ngan president..VP education ngan vp education….aku…..seketeri ngan seketeri…adeh…..

pas dikasyen kene present..mentang2 aku dak baru selamba aje depa suro aku yang present..cerempet betul..audience dah la org2 tua and pangkat tinggi2 dalam toastmaster…sure dia pandang rendah kat aku yg cakap mcm pua chukang..wakakaka…

Sampai turn aku present aku bejaya lah jugak buat beberapa lawak bodoh…one of the element in toasmater ni adalah, ko akan di praise giler2 walau mcmana hampeh pun korang cakap…nama pun nak encourage public speaking….

“welldone Lydia!..you did a great job!” seketeri dari melaka tu salam2 aku dgn muka yg seronok…

Lepas aku present tu pun chairperson siap kata, ia sebuah presentation yang dinamik!! walhal…intro dia aku greet “good morning!”…sedangkan jam sudah pukul 3:30 petang…………malu! Malu!

Sengal…….

Adehhhhh……..