Malam semalam…..aku mengemas2 desktop aku yang bersepah….organize balik file2 aku….susun ikut jenis…lepas tu aku main2 edit video…cut2 audio..


Dalam bilik aku takde meja study…tp aku ada meja jepun..so aku buat kerja bersila..ala2 kat jepun hahaha…sedang aku sibuk mengadap skrin notebook aku…..ekor mata aku seperti dapat mengesan sesuatu….sesuatu yang bergerak….toleh2 ada seekor lipas gemuk berjalan2 sebelah aku hilang arah…..dgn saraf refleks yang aku ada aku capai paper yang paling dekat and SMACK!!!……

……….

***sila jangan ingat aku slekey ok…bilik aku tapernah ade lipas tau!!! Itu lipas sesat ****

Inilah surat kabar yang dimaksudkan

Aku saspen….menyesal pun ada….tindakan refleks aku lebih cepat dari brain aku….tak sempat nak pikey…kalau sempat tadi aku mungkin tak smack lipas itu…..aku tak ske tgk binatang penyek2 ni…kire macam paranoid gak ar….aku geli sampai teringat2 dan rasa nak muntah…aku lagi sanggup bunuh pakai spray…nampak kejam sebab mati seksa sket binatang tu….at least…dia tak penyek….

Lama jugak aku tenung surat kabar tu…aku tak sanggup nak tgk keadaan lipas tu…kuat jugak aku pukul….yang paling sadis…atas carpet aku!!! Aaaaaaagh!!!! Tidak!!!…….lepas berkira2…aku angkat jugak……sekor lipas dgn isik perut kaler kuning atas karpet aku!(Siyes..slekey giler!!!! Tobat aku weyh!!!) tiba2…lipas itu bergerak2 lagi cuba nak jalan!….aku sikit lagi nak pengsan!!! Aaaaaa idup lagi!! Tidak!!!….seriyes immortal ke hape lipas ni!!!! Lipas itu lari konfdent ke belakang robok…aku terduduk di tepi katil…..takut nak tido…takut lipas tu balas dendam ke hape ke masa aku tido (orang paranoid bersangka yang bukan2)….

Aku paranoid2 ni memang dari kecik…selalu imagine binatang kecik akan masuk telinga aku..so aku memang akan tido tutup telinga ngan bantal…dah jadik habit..sampai la besar…..

Tido gaya bebas

Aku bukan suke2 nak geli…aku tak ske binatang penyek2 semenjak aku terpijak seekor anak cicak kat matrik pulau pinang suatu masa dulu….lepas aje aku pijak…seekor cicak besar datang kat cicak kecik itu..masa tu aku ngan kawan aku assume itu mak dia!malam tu aku mimpi kena makan ngan cicak!…aaa….ngeri! ngeri!!!

Peringatan: aku bukan slekey…..