cerita ini aku dah taip lama..before poser tu ari…baru dapat chance nak upload…layan je la walopun dah basi…

Al kisah…..

Fuh…sudah..puas bemain tennis…akhirnyer hari ni kami turun swimming pool…dua hari lepas dah ckp dah kat tukang jaga pool tu..cakap kami nak main2 dalam pool hari ni….sampai2 aje dah ade org tunggu…

“cik, mana encik JJ?” kami tayer sorang pakcik yg mencangkung tepi kolam…sbb..JJ ckp takde org jaga takleh turun…

“takpe saya ada…ok stretching dulu….”

tgh kami tarik2 napas brader tu dtg dekat…..

“Pumping…10 kali…”

Hah? Pumping?! Aku ingat dia buat lawak…tp tidak…dia seriyus!..

Kami stretching …stretching yg sebenar…..habis urat2 degil aku tegang2…betul2 regangan ni…

Aku, Hanan, Jidot and Sarah..4-4 tak reti swim…sarah tak reti terapung..aku terrer swim setempat( dimana bila aku kuak bagai nak rak tp, aku masih lagi di tempat yang sama..terrer tak?hahaha)..jidot..tak tau berenang…hanan….dg penglaman lemas 2 kali..sure dia paling cuak sekali….

Pool tu ade 4 heights….1 meter, 2 meter and hujung skali 4 meter…

Lepas tu pakcik tu suro kami masuk pool..of course yang dekat semester dalam punyer……belajar control pernafasan….ok…ok lagi…Tak lama tu JJ sampai….terus dia ajar flipping….sekali ngan kami ada 3-4 dak kadet…sekali gether2 belajar….JJ sampai je….makin ganas….since dia ajar dak2 kadet sekali…kami pun turut serta di ajar macam army….siap ketuk kepala kami ngan swimming board tu…hahahaha…dia ketuk perlahan aje….tp since niat kami yang dari awal td sekadar nak main2 air aje…terus buat aku nak tergelak….tak pasal2 kena train macam army…lepas aje dalam 45 minit belajar basic dia..which is kalau ade exam kami smer fail…tetiba…JJ suro kami keluar dari pool

“korang pernah tak jalan2 keliling kolam ni…?” JJ bertanyer dari tgh2 kolam..

“tak…” kami jawab bodoh2

“hah..cuba jalan2”

Dgn bodoh2 jugak kami ikut…dalam pool tu ada dekat 10 orang jugak dak2 kadet lain…lelaki pompuan and smer muka cool aje dalam kolam….sampai aje kat side yang 4 meter tu dia suruh kami berenti….seorang kadet perempuan kat tepi2 kolam itu menegur aku..

“akak, jgn percaya ckp dia ni kak” minah kadet tu senyum2..ah sudah..aku tak sedap hati….

“ha…ok cuba turun sekang berenang kesini….”

“HAH!!!!!!!” aku tercengang2…jidot dah bising2 “mana boleh??! Mana reti!!”

Giler extreme!!….baru beberapa minit sebelum aku belajar basic…tetiba kena berenang…siot betul!!! Hanan muka dah separuh biru…aku ngan sarah hesitate jugak tp kami turun aje…

Ikutkan hati nak aje aku bagi alas an aku dah makan Devil’s fruit macam Luffy One Piece..so aku tak dapat nak berenang!!~~~~ dia suro sorang2 cross pool yang dalamnyer 4 meter tu…jarak nyer aku tak sure..dalam 10 meter ade tu…aku mula dulu….aku pegang rail tepi kolam tu turun pelan2….gebush!….arrkk!!! aku terjerit sbb kaki aku tak jejak…siot!! Aku cuak giler!! Bodoh….!!!

Dia kasik step nak mula….aku gunakan kelebihan kaki panjang ntuk push badan aku jauh2….dgn bismillah yang aku tak sure dah berapa kali aku baca…aku pun……swushhh!!!

Dari dalam air aku just dgr suara JJ and 2-3 dak kadet jerit2 “sikit lagi2! sikit lagi!” ..which aku rasa dia tipu…sbb tak sampai2..aku dah out of breath….trying so hard to let my head merged sbb nak amek napas….fail…instead..aku telan air kolam….tiba2…..aku tgn aku mcm terasa satu benda…..rail! aku grab dgn sepenuh hati….and push myself out of the water….damn! nak pecah jantung aku….siot betul!!

Next sarah….she’s doing fine…lepas la jugak…next jidot….fail setengah jalan….dia almost nak tenggelam…tp managed teruskan….bila sampai tgh pool dia mintak swim board tu…..and slowly continue…

Next, Hanan…muka paling cuak sekali…dia takut giler…..lama giler dia duduk dalam posisi sedia tu….aku rasa dia bukan baca bismillah aje..mungkin sempat 4-5 surah….sorang kadet tp pool muttering…. “panjangnyer doa.”ternyata hanan hanya bertahan 2-3 meter aje…and dia tenggelam…hilang arah…kesian plak aku tgk..nak tolong aku pun tak reti…brader2 ni bagi moral support….tp lebih kepada paksaan sebenarnye..diorang tak de belas kesian punyer…dia paksa jugak hanan cross even hanan nak patah balik…sarah berenang2 itik pakai swin board tu nak tolong..tp kena marah..brader tu tak kasik….giler ganas….

Adeh……

Sumpah..pasni takmo depa ajar lagi..lepas raya nanti kami nak carik kelas swimming yang proper…biar step by step…bia la lambat sket pandainye…..kena pandai gak sbb kami nak amek lesen offshore…

Dulu abah pernah ajar berenang….tp aku kerek…takmo lepas boya langsung….kalau aku belajar dulu mungkin aku dah leh pegi olimpik….ini tidak…macam paralimpik adele…..

Adeh….

*sekali lagi tak dpt upload gambar…..cess