*************************************************************

…aku mengantuk…lepaas sahur aku golek2 lagi atas katil…malasnyeeee nak bangun…terus aku rindu saat2 hujung minggu…..abah  dah balik surau pun aku terhegeh2 gosok tudung…kelam kabut…aku lari2 dalam rumah sendiri….tido lambat semalam….padan muka aku…

aku drive speed normal aku….tak laju2 sbb aku masih mengantuk…..macam biasa..aku sampai awal….6:50 pagi…aku drop abah tepi jalan sebelum nak masuk parking area….tetiba aku rasa ada benda tertinggal…baka! aarrghh…safety boots aku tertinggal….hampeh!!!

maka terpaksalah aku pusing balik ke rumah…kali ni speed dah tukar…aku memandu dgn kurang berhemanh sikit..aku nak mengelak jem…kena cepat….sampai rumah mak tak balik surau lagi..chance…kalau tak sure mak bising….aku masuk rumah macam pencuri..amek boot..lari2 masuk keta…pecut semula ke opis..aku cilok sepanjang jalan….siap kena hon dgn satu akak tu….sure dia hangin..sori….tak sempat nak signal…namapun cilok2…((<–alasan..alasan..jgn percaya cakap aku))

*************************************************************

hari ni kena naik kapal…er..tak kapal la..drilling barge sebenarnye..malas aku bulan2 posa ni..ikut hj rosni..dia bawak aku manjat2…cilok2 pulak kat mud pump room..mud pit tank…trace..pipeline…citer pasal valve….pergh…dah la kotor….kalau tak puasa aku suka je aktiviti ni….tp memandangkan aku tak le minum air pas turun kapal aku jadik tak semangat….boring je….

balik opis aku mengatuk lagi…weng giler kepala aku..suppose aku prepare slide ntyuk presentation…tak gerak…sarah cubit aku kuat giler! sakit!!! tp tak ilang jugak….aku mengatuk lagi…mari ramai2 golek2 kat surau pulak!!! kruhhh…kruhh…..