Lepas saje lunch tadi aku berlari2 anak naik ke bilik semula sbb nak solat zohor…sebab dah bajet nak tgk quantum of solace…nak usha lelaki kacak yang mulutnyer senget sket…tp mulut senget tu yang mahal tu… Daniel Craig abang james bond!!..ok..berbalik kepada cerita nak balik bilik td…hari ni aku pakai jeans dgn t-shirt celcom no 11 giggs…sampai aje tingkat sebelas ada 2-3 makcik pandang aku dgn muka penuh harapan depan bilik mereka….aku pandang dan melemparkan senyuman ikhlas…makcik2 ni sure yang dari jabatan agama yang ada event hape ntah kat bawah…

“ keje sini ye nak?” ish..mentang2 aku pakai baju mcm tgh jaga booth…

“ eh tak cik…”

“oo..sori ye..” kata makcik tu dgn muka serba salah…ku lihat dua orang makcik itu masih terkial2 depan bilik mereka…aku yang konon2 nak cepat2 td pegi kat makcik tu..konon2 ambil berat…

“kenapa makcik?”

“ ni ha..kad ni tak boleh nak bukak pintu nye….makcik dah cuba banyak kali tak boleh dik….”

“meh saya cuba”

Insert-remove-turn handle to open

Cing! pintu boleh bukak…then aku pun persilakan makcik tu masuk

“ooooooo..mcm tuuuuu..cuba lagi nak cuba lagi…”

Aku pun tutup balik pintu dan demo lagi sekali…

“oooo….mak cik buat tak jadi tadi..lampunye mcmana ye dik? Tunjuk lagi…”

Aku pun tutup balik pintu dan demo lagi sekali…

“oooo”

Tetiba datang sorang makcik lain…

“dah boleh dah? Mcmana ye..tunjuk2!”

Aku pun tutup balik pintu dan demo lagi sekali…

dsc02255takpe makcik2 smer..saya bukak kelas lepas ni!!


Dan dtg lagi sorang makcik lain….dan aku pun tutup balik pintu dan demo lagi sekali…dan perbuatan demo tu berulang 2-3 kali…aku takut aje pintu tu rosak terus…setelah makcik2 tu semua mcm dah reti aku pun blah..aku tak tau la lepas tu depa berapa lama lagi depan pintu sebab nak try pulak…adoi ai….kelaka betul…..aku yang kononnye nak cepat jadi bertambah lambat….inilah yang azizul kata rod to hell paved with good intention….hahahhaha

***

Akhirnye..dapat jugak aku tgk james bond…tak mo stori ape2.. takut ramai tak tgk lagi..karang spoiler pulak…tp…bagi aku ia mengecewakan…..aku keluar panggung dgn terpinga2 dan keciwa..huhuhhu…

bond2_narrowweb__300x4500

you’re disappointing me honey~~~kita putus je lah~~

keh..keh…keh…


***


Untuk hilangkan rasa kecewa…aku balik hotel solat asar dan turun pool berenang2….aku baru nak belajar…setelah truk kena kat ALAM dulu…..ipin banyak ajar…amek napas la..ajar stroke2…dak ni smer dah pandai jugak berenang sket2..aku je yang terhegeh….

aku tgh belajar amek napas…pool tu tak besar mana..aku yang takde goggle dan takut nak bukak mata dalam air ni keje terbabas langgar dinding dan langgar orang aje…..adoi ai…maka..malam tu jugak aku turun jusco beli goggle! Hahahaha…ske2..abis duit aku…nak berenang punyer pasal…

aku beli mcm azim punyer sebab ada power…pastu dia nak mintak royalti..siot je kau azim…azim pandai wat duyung…..laju….tp takleh lawan boss…ipin paling pandai sekali….ipin yang bayak ajar kami semua…suke aku tgk ipin berenang..cool aje..tak kelam kabut macam aku…tp dia pernah terajang bahu aku dalam air..nasib baik dalam air…kurang sket sakitnye…..ok..hari berenang lagi..kali ni dgn goggle baru yg habiskan duit aku…fazil kata ada goggle leh skodeng orang dalam air..siot je kau!

dsc02256enchek goggle…nama dia OOGY