aku sakit pinggang….

adeh

sakit giler….dah macam org2 tua dah….dah lama gak aku sakit….dari last month lagi…sbb ape? sbb aku ade jatuh tangga kat alam 2 bulan lepas….jatuh tangga..tangga tu licin siot…tp yang pasti..beberapa hari sebelum aku gelakkan ipin yang hampir2 nak terjatuh kat lokasi yang sama….

adeh….tu la dia akibat gelakkan orang….tp waktu tu ipin sempat paut2 dinding….aku? tidak…free fall beb…..free fall~~~~

kelmarin aku pegi lari 400 meter dari pagar yard ke kereta…sbb hujan lebat…aku pun bantai lagi pecut dgn aku punyer safety boot yang giler berat itu…dan malan itu…pinggang aku mula menunjukkan belang dia….

aku terasa sakit yang teramat…

lalu aku keklinik besoknye….doktor A bagi ceramah sbb aku lambat jumpe doktor…aku pun kata la aku tak sakit pu masa jatuh tu…dan hasilnye..tuuuuu dia lagi panjang dia ceramah….adeh….

dia bagi aku pain killer yang giler kuat katanye….tp ternyata tak jalan….aku takle bangun besok pagi….

aku call adik aku suro balik anta aku gi specialist…..dia bagi aku another pain killer…terkejut jugak doktor tu aku kata yang pain killer memula tu tak jalan….

aouch

sit straight…

always have back support…

no heavy exercise…

“can i swim?” aku tanye dgn muka pasrah

“no!..not in three weeks time….give it a rest!”

….kena marah….

no heavy lifting….

adeh~~~~~

tak cukup kena bubuh ngan doktor….kat rumah parents aku tambah lagi…adeh…..

“jangan main2 sakit2 ginih..” abah bubuh

“pakai lagi seliper jepun tu!” mak aku sambung

padan muka aku…

maka….aku akan ridu giler kat pool…dalam 3 minggu neh…

tensen~~tensen~~