finally..busy week has come to an end…..but that’s not it..stilllll! got loooooooooooot more to worry about..ngiahahahaha….

niari aku nak halfday…lepas aku rembat ilmu dari org piping kat design ni aku nak balik….

ana dah urun jb..akhirnyer…turun juga dia….sekarang tgh lepak umah nana kat pontian..petang karang baru aku pergi sana…Ajak nak tunang ahad ni…

semalam nana tanyer…

“tet, nak bawak ana pegi mana ek?”

“hmm….ngaaaaaa….hmm……..errmmm…aaaa….” void.no idea.stuck

damn…ade ape kat jb nie?…cergh baru aku realise…bukan ade ape ape kat jb nie…yang special la..kalau setakat pasaraya besar kat mane2 pun ade…

danga bay…hmm…ok la..hot spot la jugek..tp tak la menarik sgt pun…aku berkira2…aku sendiri sekali je pernah gi situ…(aku bukan kaki rayap….pengetahuan aku tehadap jb nyer landmark memang kantoi! out!)

zoo-how could i think this is an option!! lame!

muzium-not a school trip….whatever…

hutan bandar-hmm…wonder if it still exist….hihihi

muzium layang2 pasir gudang-i dont think she’s intersted….lame….

picnic kat tepi pantai-leceh la…bukan nye lama2 ana nak stay….

jungle tracking kat ledang-ana? jungle tracking? tak payah…

mandi kat air terjun-samala ngan sebab tak le gi pantai….

redbox(melalak2)-ape pasal plak nak pegi melalak2…hapela….

aku search website….takde benda..smer tempat skema2…school trip boleh la….adeh..pening kepala jugak ni….

aku bukan kaki rayap……so…25 tahun hidup kat jb dgn taksedar nuthin’ much yang unique pun kat jb ni…tak memberi kasan pada aku..still, i love jb….aku sker terperap kat ghumah….

“kota tinggi!..air terjun…..tempat chantek..” anan bagi cadangan..

“ledang…ledang..” fadzil…ah..tabest…

“duduk aje kat rumah..senang”..arip bagi cadangan yang sgt hebat!!

adeh…….

tapi..aku megambil kesempatan merembat sedikit entri KNizam!..dia layan destinasi bajet! aku layan gak..aku syok kat ex-drummer OAG tue….lawak ar mamat neh….

___________________________

bay cruise selat johor

kalau nak lihat pemandangan air boleh menyusuri selat johor.

“eh! boleh berenang rupanya, kalau nk kena tembak ngan polis singapore kan, korang berenang la. kena tangkap masuk lokap terusss..cantek!”

hahahaah lawak la ko qi. amende la kan. huhuhuhu. siap pergi kelong penternakan ikan dan tengok ikan susu tengah makan. ikan susu neh nama dia ikan susu sebab masa ikan neh kecik diaorang bagi makan susu tepung. dah besar bagi makan roti la plaks. ahaks.

“seb baik bukan ikan roti! hahahhah dah macam piranha. neh kalau letak net. tangkap. sedap buat ikan bakar.”

produk paling popular kat sini ialah kupang hijo! umur kupang neh baru 7 bulan. lagi 1 bulan boleh dimakan. hanya di johor. masak sambal petai sedap beb!. neh yang paling special kita boleh memancing. qi sekali letak je umpan susu ngan roti. fighter dowh ikan2 susu neh eh! siap nampak ikan lagi masa fighting lagi kan. hehehehehe pengalaman memancing ikan susu plak qi.

“tulang dia memang halus tau. kalau nak bawak balik rm3 je. baru bajet!”

kalau sampai jb amik la pakej tour tuh kan. sure berbaloi nyerlah, boleh jenjalan naik bot sesuka hati adjer. hehehehheeh

mppb_00029

___________________________________

****

aku dah tgk bedtime stories….adam sandler…tgk midnight hari tu!!! best giler………aku gelak tak berenti….lawak siot!! korang kena tgk woi…tgk…tgk tau~~~!!!