1. ‘bloop’ing

semalam petang kami turun bloop bloop dalam pukul 530ptg…tp kejap aje lepas tu dah kena naik sbb hujan..adeh tensen…tu yang tergedik2 nak turun lagi ptg ini……gedebush! gedebush! aku turun kat pool alam…ala….yang kami hampir lemas dulu2 tu….dgn ilmu bloop2 basic yang aku dah ade(belajar ngan ipin) terus aku buat muke kerek kat pool itu….dulu..nak ketengah itu pun aku ngeri…sekarang aku dah boleh buat muke selambe kuak2 katak keliling kolam..pegi 4 meter punyer area…uuuuu….(kuak katak je..takde le hebat pun..ntah ape2 je aku ni..poyo je lebih)

free style? belum lagi…masih lari tune aku…tadi belajar lagi dgn ipin…letih jugak freestyle ni….esok nak turun lagi….bosan siot duduk kat alam ni tak de aktiviti lain yang bleh dibuat….nak bersukan lain aku malas….bloop2 baru best……lepas tangan aku dah kecut2..fazil dah ajak2 naik…aku jawab “last..last..last call”…hehhe….tak puas lagi lah tu…main lagi..kuak2 lagi..pastu main tenggelam2 dalam air..cuba duduk atas lantai pool…sarah kata dari atas macam binatang dalam laut…siot aje…

nota kuku kaki: bloop bloop adalah istilah rasmi geng2 aku untuk swim…heheh..sebab tak pandai berenang haritu asyik tertelan air dan mengeluarkan sound effect..bloop bloop bloop….

2.’ mengelupas’ ke ‘meggelupas’?

then kami pegi makan…7 org saje tinggal…..jidot malas turun…yang lain balik ghumah…bercerita sikit2 pasal plan nak gi waterworld kat alor gajah isnin ini…wuhuhuhu..tak saba rasanye…kemudian kami bergaduh2 pasal tatabahasa…(sebab muka ipin sarah n redza mengelupas kulit muka..mungkin sbb air pool)….aku, jijul,sarah semua kata mengelupas…ipin and azim sebulat suara kata menggelupas..mana satu betul ek?…

aku: kalau menggelupas ape root word dia?

azim: gelupas!hahaha (disokong oleh ipin)

aku: mana ada…root word dia kupas la…

azim: kalau kupas…mengupas….

hmm…iye tak ye…mana satu betul ek? aku, jijul sarah tetap rasa mengelupas yang betul….hahahaha….(malas nak check website tatabahasa)

3. teka teki riang…

masa dicussion pasal risk assessment pagi td…group yang siap awal main teka teki…ole bagi teka teki…teka teki ni sure korang pernah dgr….sape yang dah tau tak yah sebuk2 nak jawab…bagi org yang berusaha nak pikir yang jawab tau!….

**teka teki pertama…

ada lapan biji kuih karipap yang identical…kaler sama…bentuk sama..serba serbi sama….salah satu dari karipap itu beracun…dan yang beracun ini berat sedikit (dalam bebrapa miligram jela..)..anda diberi dacing….(dacing macam lambang satu parti kat malaysia tu~~) dan dibenarkan guna dacing itu 2 kali sahaja…mcmana nak tau yang mana satu beracun?..huhuhu…senang aje ini…

**teka teki kedua…

ada dua bilik….bilik A ada 3 suis lampu….yang lampunye dalam bilik B….anda yang ditempatkan dibilik A cuma dibenarkan sekali sahaja pegi bilik B….macamana nak tau suis mana untuk lampu mana untuk ketiga2 lampu itu? tak kisahla nak tekan banyak kali mana pun suis lampu itu..tp sekali saja dibenarkan tgk lampu dibilik sebelah itu..yang ini lagi senang….kurang silit tahap IQ dari soalan first…

lalaalala…..senang aje…suke2 riang aje jawab….

********************************************

lately my heart deviated……i’m changing my ‘focus’……’it’ keeps bothering me…jeezz..i must be crazy…..

owh yeah..nono-chan…your grey or blue pick has now haunting in my head and i can’t stop humming it now….

And I’m winning you with words because I have no other way
I’d love to look into your face without your eyes turning away
Last night I watched you sing because a person has to try
And I walked home in the rain because a person cannot lie