hualalallallalalla…

ni ape hal ade enri january wrap-up ini? adakah macam poyo? alaaaallala…korang layan aje la…..aku nak citer pasal kerja mcm berbunyik bosan pulek….aku wrap-up pasal entri2 aku jelah…entri2 yang ade punchlist saje..lalala….ape itu punchlist? korang tanyer la org yang pernah handle project…ekeke……

1.  teka teki!!

oi oi oi…budak2 ni pemalas nak jawab teka-teki aku…siot betul korang….teka teki 1 cuma sorang saje jawab betul!!! yeah..kasik tepuk2 tangan pada dia..enchek ahmadyusri!!! tak ada hadiah…jawab seikhlas mungkin.tahniah.dia hebat..hehehe.karripap sardin satu!

jawapan teka-teki satu: (aku paste terus jawapan yusri itu ye..bagi penghormatan pada dia..sebenarnye aku malas nak taip..heii)

“ok letak 3 karipap kat each side…2×3=6…
1) kalo balance its between two other karipap…so bleh timbang lagi skali…
2) kalo x balance amik 3 biji karipap yg lebih berat…and timbang 2 drpd karipap itu…kalo balance it’s the other one yg beracun if not it will obviously shown…
am i rite sis???
jgn merasa kagum….hehehe
yg 2 tu x sure..”

jawapan teka-teki dua: mula2 on satu suis..dan tunggu sekejap….then tutup balik..then tekan suis kedua and terus lari kebilik sebelah…yang lampu terbukak itulah untuk suis second.then pegi rasa lampu yang padam tu..mana yang mentolnyer panas itulah yang suis korang tekan mula2..ehehhe…

kan senang saje kan?!?! buleh kenakan adik2 korang..hahaha…

2. alkisah tag

ape yang lain macam tag kali ini? kerana org yang kena tag kena cerita pasal org yang tag dia….see?! see?!….lihat la ape org yang aku kenal through blogosphere betul ke aku eja ni? (kecuali nana ngan akmal hizam) ini bercakap2 pasal aku….zasss…

nana-cha kata aku….

arr.. err… arr.. err… pasal Cik Lydia nih?

* Dia nampak macho, tapi dialah ratu airmata. Cedric Diggory mati kat dlm novel Harry Potter dia boleh nangis! (tgk naruto pun aku nages nana..ntah ape kes ntah????!!)
* Dia mempunyai imaginasi yg tinggi – suka reka2 cerita pendek yg sweet – dan daya imaginasi itu sgt m’bantu bila melibatkan projek/robot dalam lukisan 3D. (owh ya kah?ehehehhe…dan imaginasi inilah yang buat aku selalu pikir yang bukan2..adeh)
* Kat hostel dulu malam2 dia ske makan biskut tiger rembat Fizah punya celup dlm nescafe. Nyum nyum.. sedapnya.
* Dia + Ana + Ajak = Kalo jumpa keje gelakkan worang buat lawak ajer. Wakakaka..(itu sudah pasti!!)
* Dia sebenarnya berjiwa romantik. Erk. Larik!!!! (aku tak pukul la nana…)

abang akmal kata aku….

Tagged by Lydia, and this has been long overdue.

1. Senaraikan 5 perkara tentang org yang tag kamu:

  1. Her name is Lydia
  2. She works in MMHE, attached with PMDP
  3. Hard on the outside, but actually mellow inside. She said so.
  4. She likes to bloop
  5. She always melalut in her blog

(simple aje..mesti macam kena paksa..hahahaha..sori abang! hhahaha)

cicak kata aku….

Hahahaha.. Apa case kena jawap tag plak … tapi leh kerna terpaksa gua buat tag oleh budak busuk nih ( cari sampai ke lubang cacing!!! Wa cakap lu .. Ndak raya cina pun tak leh ..huhuhuhuhu)
Senaraikan 5 perkara tentang org yang tag gua?…iskhh!! iskhh!! iskhh!!
1. Lydiarayyan budak busuk!!!!! ( hahahahaha acah mat labu-labi)…(siot je kata aku busuk!!)
2. Lydiarayyan kerja sebagai secretary kat ofc Oil and Gas dier …tu pasal la ni dia belajar berenang utk dapatkan body yg cantekk..wa cakap lu.. (acah mat labu-labi lagikkk)  (waaahhh..memandai aje kate aku keje seketeri!! lalalalala)
3. Lydiarayyan sampai la ni tak reti2 berenang… wakakakakakakakaka…(huhuhu…betulll!! malu..malu…)
4.Lydiarayyan suka citer hantu tapi penakut …yaaaa Rabbiii yg amat ssesangat!!!!! (dia selalu takutkan aku!! jahat budak cicak nie!)
5.Lydiarayyan budak yg baik …. harap2 dia jadik budak baik sampai ke cucu cicit gitu-gitu….(iye..dan aku sgt teringin nak jumpe cicak aku nak pukul dia sekuat2 hati!!lalala)

wuking kata aku…

1. Senaraikan 10 5 perkara tentang org yang tag kamu;

1. Giler swimming. Kegilaannya terhadap sukan renang sama seperti kegilaan Bad terhadap sukan badminton. Hahaha. (tak habes2 samakan aku ngan si bad tu..teringin nak tgk rupa bad ini!!)
2. Dia dulu amik engineering kat UIA.
3. Dia jealous kat budak architecture yang ‘tak cukup tidur’. Huh?
4. Kalau aku lukis potret dia, wajah di potret itu akan kelihatan seperti Paris Hilton dan begitulah sebaliknya. Waakakaa. (ahhahahaha….lawak! lawak!)
5. Dia ada bantal busuk yang diberi nama ‘foofie’. Apa cer? (pengaruh madagascar yang sgt kuat beb)

lalala….begitulah ceritanyer…3 org murid didapati tak buat tag aku ini..ana, ajak and mucs!! nak kena pukul nie!!!

lalalalaa…..begitulah kisahnyer….dan macam biasa…aku selalu tak sengaja taip sampai terjadik panjang entri aku…lalalalalalala!!!!

owh yea..ija ade tag aku…ala….aku simpan dulu lah ye…masuk buku 555…kire hutang!