halooo???

shout

halllooo???

kedengaran sunyi…blog aku tidak berpenghuni…owh..what happened to me???!!! merajuk ke? owh tidak…tidak sempat hendak haplod entri…terlalu menjadi pemalas untuk menaip…adeh….hooowwyeah!!!

the total idiot

ahad lepas wedding cousin aku…di mersing…..tapi aku dapat menolong sekejap saja….sebab nak ke shah alam…

ok aku lajukan saja ceritanyer….nak ke shah alam??of course la aku tak tau….kan aku ni tak dilahirkan with the sense of direction…

i’ve google mapping….get direction and walla!! here is the version of my goggle map…

dsc02677

…still…i got lost….and i’ve seem to be everywhere but too bad…not s’where close to bluewave hotel…never been to shah alam before…actually i did..once..maybe s’where 20 years before…hahahha…kompom la bleh sesat….dari ke seksyen 8 sampai ke tol sungai rasau!! (org shah alam sure kutuk2 aku…memikirkan kebarangkalian untuk sesat sepatutnyer close to zero…!) aku amek masa satu jam saje memecut mcm org gila dari air keroh ke tol Ebor.but i took another one hour circling around shah alam..looking like a dumb …it was idiot…and…i’m a total idiot…

sampai blue wave…hampir dalam pukul 9 lebih….mintak member aku ambek aku yang dalam kesesatan…konon2 nak buat surpise….tara! i’ve made it!!…hahaha…in my dream!..loser…

the freaking cold

hotel…aircond pasang 30 deg cel pun tetap sejuk tahap dewa….aku tak tahan….tak bleh blah..boleh rosak peparu….off?..no… i can’t … i have to be considerate..and not selfish..because…i have a roomie…dia kepanasan..so aku mengalah saja…pakai socks..double the sweater…sleep under 2 comforter…2 bedsheets….i wish i could be under the bed too…..tak cukup juga..aku lepak bilik sarah saje…menagih sedikit haba…broof…broof…

the scary event

so far..jidot saje kene …jidot kata dia perempuan..rambutnyer panjang…boleh gelak2 sambil menyekik jidot…scary…..scary giler…aku cuma diganggu didalam lif saje…dia tekankan number lain…huhu..anggap saje aku yang tertekan…kurang sikit ngerinyer…

the molten pool

the molten pool…kolam kecairan…hahaha…lawak…belajar welding dalam bahasa melayu….kelakar pula rasanyer….slag inclusion…keselitan sangga…erk??

the weird game

team aku makin pelik….makin merepek…dari main tercakap salah…sampailah main tahan gelak dalam lif…aku..pasti kalah…tp..mereka main ngelat…buat lawak yang ditujukan khas supaya aku gelak…sarah..awal2 lagi dah disqualified sbb dia buat lawak dia sendiri yang gelak…hado…

cakap salah..tersasul..makin dikontrol makin salah….’mushrom soup’..jadi ‘mushroom shoup’!…haha..cuba sebut banyak kali…tgk terpele’ot ke tak?..then try this…’wrong usage’…..wrong ushage’…hehehehe…

here another one…sifir clorox bleach….jidot yang ajar…senior dia dulu buli budak2 dgn sifir ni….

“satu darab clorox bleach, clorox bleach!”

“dua darab clorox bleach, clorox bleach! clorox bleach!”

“tiga darab clorox bleach, clorox bleach! clorox bleach! clorox bleach”

dan seterusnye…haddooo..merapu…siapalah cipta ni..

the bride wars

semalam tgk midnight…ana ajak…aku sgt letih sebenarnye…siang td jadik pemiutang kejap…ikut org kutip hutang dari penghutang yang cuba melarikan diri…wah..macam along pun ade…hahaha…jadik aku sgt letih..naseb baik ana nak pick aku kat shah alam..kami layan movie midnight..gelak…gelak..dan gelak lagi..aku tido kat pj malam itu..bride wars best..klaka..klaka..dan last2 aku nanges…huhu..sedih beb….

ana suruh aku active facebook-ing..aku malas…bukak facebook pun approve2 friend request saje…then tutup…

the politic mess

it’s a mess…ok…that’s it…

the result

having a course now…in 5-star hotel…is heaven..it’s a honeymoon…still risau ngan result interview hari tu….mana career path aku lepas ni…purely ship repairing or…other offshore structure construction…

aku bosan…takde mood nak blogging buat masa ini…tiipppuu……panjaaaaang gini kata takde mood…

amek nana…jgn tak bache fulek~~~