hooyyyyeeaaah… congratulation…. you still in the running..to be the next…american next top model??? nope…american idol?..nope…

the next project manager…

acececewah…mcm the apperentice la pulek…..

result dah tau…khamis haritu…boss aku announce….

from 28…24 managed to make it through..

from 5 girls…3 managed to make it through…

alhamdulillah…aku lepas…..

but….too bad..

damn…damn sad….2 girls didn’t make it through….

aku, sarah, hanan….we did it!..but still kena berpisah juga…hanan and sarah selected to Marine Repair ….SRM-ship repair manager in the making..

aku sensorang perempuan tercampak ke Engineering Division….wihihi…

back with kekasih lama…ipin dan upin..azizul..(another group A line up) azim, zarin and redza…lagi 6 org from second batch..

first meeting with GM hari jumaat itu….waaa….sgt susah untuk ade chance nak jumpe GM Engineering…dia selalu busy giler…dia memang berkaliber..bile masuk meeting room je aura2 api2 terkeluar2 dari badan dia..(ok, yang ini imaginasi aku yang terover2)…suara dia sgt besar dan kuat..mencakupi ruang bilik meeting…kire semua akan ‘ter’ pay attention secara otometik!

tgk je schedule kami dia terus nampak problem..terus highlight issue, future consequences..and terus bagi solution..aku duduk paling dekat ngan dia…bersinar2 mata aku konon2 inspired~~!! bling2 bling and siap drool2 kagum dan sempat berangan sekejap if one day i’ll be at his position!! waaaaa…it’s too good to be true! dalam imaginasi pun dan cukup menarik!!! (gilo?! gilo apo?)

the next day..meeting with all Project Manager….kire senior manager aku nak handover kami smer masuk project terus…

“amek2 budak2 ni..lanyak diaorang cukup2…”kata SM aku…psycho..but i’m not afraid at all…this is what i’ll be waiting for!

PM2 masuk ngan muke2 crook dan ade aura jugak…kali ni auranyer lain macam…and of course i’m super excited!!waaaaaa….i’ll get back on site bebeh!! hell yeah! bring it on!!!!

aku tergedik2 nak masuk project turret baru itu…tp aku pilih masuk  turkmenistan dulu…nak belajar cost control…menurun ilmu dgn head dia yang katanyer super terrer….lagipun project dah nak dekat habes…lagi sebulan dua…

“lydia..nanti masuk turret”..ipin mengoffer…kedengaran sgt menarik…uhuhuhu…sgt tidak sabar…..

nota kuku kaki:turkmenistan adalah sebuah negara..hahahaha.as per wiki “Turkmenistan (Turkmen: Türkmenistan; also known as Turkmenia) is a Turkic country in Central Asia. Until 1991, it was a constituent republic of the Soviet Union, the Turkmen Soviet Socialist Republic (Turkmen SSR). It is bordered by Afghanistan to the southeast, Iran to the southwest, Uzbekistan to the northeast, Kazakhstan to the northwest, and the Caspian Sea to the west. “

nota kuku kaki lagi: turret itu hape? turret itu adalah salah satu mooring system…wihihi…structure yang sgt critical..wihi..enme lagi terrer pasal ini..boleh tanyer dia…hahahahaha