Episode sadis part 2

Hoyeah..mesti korang confuse kenapa part 2…

Hahaha…

Pagi ini aku dtg awal…640 pagi aku dah memecut keluar rumah….

Abah aku menegur..”takut jam lagi ke?”

“hahahahahahah” aku gelak sarkastik….

semalam aku keluar lewat sikit..pukul 7! Sekali ada road block! Highway pasir gudang ni bukan boleh di duga…sekali jam…pergh…

Aku dah memecut laju and sampai kat area tmpat keja aku dalam dalam pukul 710 pagi…aku dah nampak dah bumbung w’shop Gumusut tu….sekali keta depan dah mula berator..ces! x ciden ke? Perjalanan 300 meter tu belalu selama  45 minit! Giler keji  jam ni. Ape pasal ntah road block pepagi buta…

Aku park keta lari2 nak swipe e-pass kat gate depan…”7:58″ skrin tu tag time in aku…fuh..siot je…dan bukan aku sorang je lambat…ratus lagi tak masuk keje….gate depan sibuk giler even dah pukul 8…

Hhaha…itu cerita semalam…..

Pagi ni…since aku dah kuar awal…650 pagi aku sudah parking keta…layan2 lagu dan ber-make-up dalam keta pukul tujuh aku mula berjalan kaki menuju ke opis…

Hari ni hari sabtu…kak ain and bos aku tak masuk keje…aku dah rasa tak sedap hati…la…ofis mesti kunci…adoi..habes la aku…pindah opis baru ni takde dah org  dtg  awal…kak ain yang selalu sampai dulu…

….aku teringat aku dah amek nombo kak ain kemarin…

“kak ain …nak nombor..”

“019XXCVXXX”

“wa…cantik nombor”

“memang…biar senang ingat….akak selalu tak ingat nombor akak..org selalu marah sbb bagi nombor salah..”

“….ooo…hekhekehek” …aku gelak2 saje…

Dan pagi ni opis kunci….tak siapa dtg lagi..adeh…. Takpe aku tepon kak ain aje

Lama ringing baru ada org angkat ..aku terus cakap dgn cemas..

kak! Akak siapa pegang kunci ni saya nak masuk opis..opis kunci!!”

“siapa ni?”…erk…suara yang aku pasti bukan kak ain..

“er..ain ade?…ni numbor ain ke? Siapa ni”

“u yang call I kan? Kenapa you tanyer I siapa?” perempuan itu tetiba tinggikan suara dia..

Hekeleh..nak emosi apehal?  Aku hangin jugak…tp aku pegi tambah sakit hati dia.

“ni bukan nombor ain ke?” soalan bodoh…kah kah kah..

Lalu talian diputuskan…adoi…….aku pun jadik mangsa nombor salah kak ain.very the tak logik..

NADEL/

hello?? ade org ke takde org??bodo eh kau?

Maka aku terkunci lagi…seperti dulu….kali ni aku melepak di surau….sambil menaip entri ini…

Giler sadis..aku dah la ade kerja..nak siapkan cepat..nak show-off kat boss aku itu…bagi dia kagum sket aku buat cepat…

Aku tgk dari tingkap surau..kelihatan lampu opis dah terbuka..dan kepala clerk aku yang comel berjalan2 dalam opis…ok! Gtg!!

Minggu depan saje aku cubit2 kak ain…kah kah kah kah..adeke nomsendiri tak hengat.?! Hahahah…lawak je akak ni

part 1 kes terkunci diluar…