***entri ini giler panjang dan merepek..***

pagi ni aku datang awal giler….nam pat lima dah *tercongok depan opis…

kak ain yang sampai lepas tu…tanye adakah aku sembahyang subuh kat opis…

hahahahahha…mana ade…aku gelak2 saja….

hari ini ada toastmaster lagi..promotion meeting..promote muka2 baru..

supaya muka2 baru ini boleh ganti kami jadik komiti..aku sudah tak kuasa mau jadi komiti….jd ahli biasa2 sudah…adoi…

hari ini aku emcee…yo! yo! macam dj la pulak..aku bukan emcee yang scratch2 cd atas turn table tu…bukan….aku emcee aka toastmaster of the day…keje yang takdenye budak2 ni nak volunteer..adeh….aku bukan bagus pun…script? mana script mc aku? mana? mana?..mana ntah…nanti2 saja aku print…adoi….

dalam bulan empat karang kompeni aku berubah wajah sket…mau stended..semua kena pakai kaverol…(overall)

kaverol-=teletabies=kaverol=susah nak gi toilet…hahahha…aku kalau nak ‘operasi’ kat toilet aku biasanya akan bukak semua…hadoi..lelaki senang saje..ok cukup..tak yah elaborate…and korang! tak yah imagine! hahhahaha….

dsc00755

two-piece style…kenangan di Ship repair..

gaban~~~berrrrubah!!!!

1_688215787lteletabies…teletabies….say hello!!! hahahahhah

(baju straight cut…hekeleh..macamla ada pinggang ramping nak di show-off!!hahahahaha)

************

baru saja balik dari toastmaster meeting…ramai juga org datang..petanda yang baik..teharu juga aku…yang tak dtg budak2 aku…siot betul depa ni…ntah hape2…tak tolong member langsung! bananas! chipmunk! peti sejuk punya  budak!! (curse dalam bahasa yang sopan sedikit hahhahah….)

still… thanks giler to sarah! hanan! ole! jijul! yang datang awal prepare venue…ipin and jidot for saving our own asses…huhuhu…very the teng kiuw…aku tau korang bz..aku juga….tp aku letak tepi kejap keja2 aku…ptg karang aku sambung…

sarah dgn *table topic yang menarik…tak sia2 aku email dia list topic itu…she managed to make it very well..and of course kelaka giler…aku participate juga..tp punyelah mangkuk…aku kena expain pasal satu barang itu..dan org lain teka…aku lupe gila nama dia respirator!! hahah..aku panggil ia mask saja..sungguh sengal!

ramai juga yang participate…td saja dapat 16 speaker…walaupun ade yang kena ‘paksa’..kesian..mereka sgt nerves…tp beranikan diri juga cakap kat depan…huhuhu…ada juga mat saleh mana ntah datang…dia kata dulu dia toastmaster juga..dan dia sgt suka tadi…seronok betul aku tgk dia….ok…suda mau sambung kerja…yang banyak itu…huhuhu…

nota kuku kaki: *tercongok itu maksudnya..berdiri dgn keadaan blur2….agaknyerla…sapa ada makna ynag lebih betul?

nota kuku kaki cagu: table topic itu…macam impromtu speech session…