ok..ape aku merepek dgn tajuk yang tidak ada pedoman langsung itu…

it’s been a while since i’m not writing…busy mafia-ing….

mwy_banner_forums

urgh! i think i shouldn’t even started it at the first place..addiction sometimes can be a real crime! whahahahaha…(me talking crap..don’t bother!)

ok ni suppose to be tajuk yang aku nak cerita…

pseutitle

.

.

.

fake?

ape itu fake?

ini kamus cakap..

fake
n    adjective not genuine.
n    noun a person or thing that is not genuine.
n    verb
1    forge or counterfeit (something). Øpretend to feel or suffer from (an emotion or illness).
2    (fake someone out) North American informal trick or deceive someone.

.

.

so, why do we fake? (jijul you love this topic..you should right one too)

maybe they think they can really impress s’one else by being who they’re not…

or maybe the situation became as in a white lies is ‘needed’ now…

we fake…a lot…

org jamu kita kuih..

“makan la…i buat sendiri….cuba resepi baru…”

then korang rasa…urgh!! better aku makan siput sedut masak lemak seratus kali!! mak aih! terrible!

“ok tak? macamana?..i rasa ok je…?”

“uih…sedap..la…pandai you buat? mintak resepi?” damn! fake! wahaha…

maybe we just not that close to her so that we fake the so-called first attempt assesment..trying not to hurt her feeling…and the worse part came..

“ye ke? sedap? makanla lagi..habiskan!”

ambik kau! fake lagi…

and there was on time…a guy…tgk awek cun angkat kotak2 banyak masuk opis….cun…takkan nak biar..

“meh saya tolong…” lelaki itu offer

“eh..takpe2..saya boleh buat” this girl fake jugak..padahal dalam hati lega gila ada org nak tolong..

“takpe2.bia saya angkat”

pas satu kotak..satu kotak lagi…giler mancabar…berat pulak tu…

“sori…susah2 aje..thanks”

“ish.takpe je..takde hal lah…” mamat ni pun fake jugak…dalam hati menyesal aku offer..berat! banyak pulak tu!

tp still…

tak smer situasi kita kena fake….it awkward s’times…so unnatural…

but of course…at some other time….we reallyhave to faking it…not to hurt others…and at even critical moment…to save our own ass! hahah

“kenapa awak pilih untuk kerja di syarikat kami?”

“owh..saya ingin membina karier saya di platform yang kukuh dan stabil…dgn track record yang sangat baik saya pasti saya dapat belajar pelbagai ilmu dan pengetahuan baru untuk saya gunakan bagi membangunkan syarkat ini di masa akan datang!” fake!

hahahahha…..even the interviewer knew…

whatever~~~

ugly_face

nobody’s perfect….we just don’t have to impress them…