1. cerita otak satu

aku nak muntah duduk dalam opis satu hari..nak dekat sebulan aku macam ni..jeles ngan sarah..hari2 turun naik kapal…dapat naik bot pegi buat anchorage kapal nak dock-in…seriyes tak tahan…aku nak pegi site!! aaaaa….tolong….bosan…ku kira aku bukan jenis gadis2 ofis…otak aku leh rosak terperap dalam opis…tp itu tak bermakna aku nak duduk kat site satu hari..aku takde niat nak tan kan lagi kulit aku hadik lebih coklat gelap…..aku tertekan…buat kerja QS memang buat aku giler…laborious….untuk org tak tak saba mcm aku ni memang tertekan yang amat!!!!

tired

sebijik gua ni

2. cerita otak dua

seperti semakin lemau.asyik mengantuk aje aku ni..nak kata tido lewat takde jugak..pukul 10 mata aku dah lemau2…takleh bukak…tido awal…besok pagi kat opis mengantuk lagi…ape kes?! takpaham…skill berenang juga lemah..dah sebulan tak turun bloop2 semalam seraound aje aku dah tercungap2…ape kes? tak tahu….

3. cerita otak tiga…

ada seorang GM pernah tanya dulu…ape yang buat seseorang pekerja itu stick kat sesebuah company? or kerja dia?…kami semua jawab..duit…gaji..yelah..ramai org cabut pun sebab gaji company lain offer tinggi lagi….dia kata bukan duit sebenarnya…research membuktikan..duit adalah sebab nombor tiga! nombor satu..leadership…kalau leadership ok…org akan lebih selesa dan yakin untuk bekerja….duit boleh kawtim katanyer…aku tak percaya pada mulanye…mata duitan mcm aku ni of kos duit nombor satu….hahaha….tp kini…sudah terbukti..if you’re managed by s’one or some org’n who don’t really know about leadership…don’t know how to manage people…you gonna be really sick of them!! trust me!

i dont give give a damn of the promotion if i gonna be lead by sorry-i-don’t-know-how-to-use-my-brain kind of people…you know…you know what i mean…

4. cerita otak empat

aku ada @#!$%%# course…that presenter really know how to make a simple presentation being a hell lots of talking!! to much use of the brain maybe…but not really use to think if the audience really go into rubbish menyimpang2 talk…c’mon….objective presentation pun dia bentang sampai 2 jam!! adhoi…itu baru objective!..aku banyak kerja beb kat opis (takpe blogging masa lunch)…cakap cepat sikit bleh tak? buang masa dowh…(damn, it is compulsory)

5. cerita otak lima

aku penat…letak tepi isometric drawing yang gua kena kira area pipe2 itu..penat….tp lepas tu masih mampu main rise of nation semalam…pastu main jigsaw punzle spongebob…..buang masa nombor satu…kalau lah ada dergee in waste-time management….gua graduate with honour beb….seriously….stupid….(leh sambung phd plak lepas tu then leh dapat doktor)

nota otak: gunakanlah otak korang betul2 ye…jgn menyusahkan org lain..at least diri korang sendiri…

…aku penat dowh…aku nak rehat ar tulis blog…leh tak?…(rehat aje lah..memang takde org baca pun..sunyi aje blog stats aku…bunyik cengkerik…kreeeoot kreeeeott cubaan buat bunyi cengkerik)

….dalam pada nak berhanti tulis blog…panjang gak gua taip…