Yosh!!!!!

 

I’m back…totally back….hahahahahah….

Back to work…back to my ‘lovely’ blue uniform…yelah..dah sebulan pakai cun2…(cun  ke?!!gilo apo?)

Back to my rugged brown high cut boots (gua cadang nak beli baru ar..dah burok sgt boot gua itu)

Back to my rugged back pack…yelah..dah sebulan pakai beg gadis2 ni….

Back to my workaholic spirit..(yang ni tipu giler!!!)

 

“Kerja esok?” tanyer sepupu aku tadi…

 

“kerja?ape tu?tak pernah dgr?!”

 

Hahaha….aku jawab begitu kerana aku telah mengalami sindrom2 yang sgt…sgt…..ntah la sgt ape aku pun tak tau….

 

1.       Sindrom beruang panda

 

Keseronokkan Terengganu membuatkan aku gedik2 tak nak kerja…aku cuti jumaat, sabtu ahad..3 hari menjalalni kehidupan sotong…bermalas-malas-an saja dirumah….pergerakkan sgt perlahan seperti beruang panda…Nampak katil je golek2, lalu sofa pun singgah golek2…kalau lantai kelihatan gebu pun aku golek2 juga…itu saja kerja aku…melihatkan uniform yang belipat2 dalan almari hati aku sayu…tetiba saja fkir bukan2 seperti..alangkah baiknyer jika aku surirumah sepenuh masa~~~~ tersgtlah merepek…

 

Terbayangkan muka management yang memerlukan report..aku menjadi loya..terasa nak muntah…

Oh yea…aku sempat ber’dating’ ngan mus..’menyedut’ stok cerita jepun dari dia…memenuhkan hard disk…bekalan aku dimasa lapang….seronok….adeh…gua malas gi keje beb….malas….

 

“Ya Allah…berilah hamba mu ni kekuatan dan kerajinan…”

 

 

2.       Sindrom sayang barang

 

pernah tak korang alami masalah ni…masalah dimana..korang ada barang yang korang tau korang takkan guna langsung! kompom punyer tak guna…takde tempat nak letak pun…tp korang takleh buang…nak buang..cuba buang…tp takleh….wargh…aku mengalami sindrom itu sekarang….sgt magic…nak ikutkan…isipadu barang dalam bilik aku ni..Cuma 20  peratus saja aku memang guna….yang lain..jarang guna..tak guna…tak berguna…dem ar..

 

nak buang sgt sayang..nak kemas tak reti…ada lebih kurang 7 boxes dalam bilik ini…itu tak temasuk stok komik aku yang telah aku hilangkan dari pandangan mata emak…aku sorok bawah katil…komik lama2…bukan aku ulang baca pun…aku dah jarang melukis dah pun sekarang…so tak guna komik tu…nak buang?..pergh sayang beb..Sentimental value dia….yelah..masa belajar dulu..ikat perut juga nak beli komik punyer pasal…yelah.duit belanja tak termasuk kos barang2 lagha…hahaha…tu lum masuk part nak memuaskan nafsu aku for bags..bajus…kasuts…

 

kotak satu bags…kotak 2 pun bags juga…kotak 3,4 adalah barang yang kompom tak pakai…hadiah org2 tersayang…ruang display dah penuh…bags yang guna aku susun atas treadmill…bukan aku lari2 pun..hahahaha….buat tempat letak bag…kotak depan mata aku ni adalah barang2 kerja..pakai ke tak aku malas nak filter…alangkah baiknyer kalu aku leh compress barang2 ni menjadi micro-items….so leh simpan dalam kotak kecik saja..wii…best!  fail2 dari course kat Terengganu ni masih bersusun atas lantai..mana nak letak..aku tak tau…malas piker…nanti dulu…arggghh tensen…bagi tips skeet!!!

 

3.       Sindrom bayi

 

Aku baru sahaja pulang dari melawat sepupu aku yang baru saja lepas deliver first baby dia….baru 12 hari…Masyaallah!!! Comel yang ammmat……aku tersentuh giler…commmmmmel tahap nak picit2…memandangkan sepupu aku sebaya ngan aku…soalan cepu emas mula menikam gegendang telinga…bila turn aku pulak? Adeh….ni yang lemah…sebelum ni aku leh wat selamba aje…tp bila melihatkan bayi yang sgt comel aku cair beb..speechless…takde alasan dah nak cilok2 soalan tu…adeh…terus terpikir lagi perkara merepek…alangkah bestnye kalau aku ada bayi…ok..ini yang paling merapu…jgn layan…aku memang macam ni…wakakaka….

 

Yeah….inilah  sindrom2 yang aku alami balik dari bercuti ni…so far takde vaksin lagi…paling susah sindrom yang last sekali tu…leh berdarah telinga….(takde kene mengena ngan kerja pun sindrom last nie! Hhahaahha)

 

Adeh…esok..aku nak kawtim ape ngan bos…aku kene mengadap boss kepada segala boss cost controller itu…tak sabar nak suruh dia campak aku kat project lain pulak…aku tak larat duduk opis kira2 cost….nak kena stanby gak present kat dia job ‘penchachai’ yang aku buat…dem…dem…..

 

Oklah…aku nak gosok baju….sok kerja beb…abah siap tanyer aku td…

 

“ingat jalan tak?”

 

aku jawab….

 “Tak!”

 ********

yeah masuk opis….boss tak ada..gi miri…akak QS aku ni pun takdak! cuti! yeah..nice starts i guess…..hooooooray…

Sarah call…kata malas giler nak kerja…siap tanyer aku nak scan jari tgn mana…dia dah lupa…sengal…aku jawab..kau tap guna ibu jari kaki je bro!!! hahhaahaaha…