siot ar….lagi 2 slide…dua lagi…mcmana aku boleh tertidur semalam??!!!?! damn ar!!

“mcmana ni lydia? sempat ke?” jijul bertanyer dgn berbisik perlahan…

management commitee dgn muka psyco dan bengis sudah duduk di barisan depan…

damn…damn..

aku masih lagi cuba mengeluarkan idea2 terdesak dari dalam kepala aku..jammed!

“azizul!..you’re first…” one of the commitee called..

jijul bangun dgn coolnyer kehadapan….then he started to present…aku…dalam ruang dimensi aku sendiri…tak dgr apa yang jijul cakap…tak dgr soalan2 killer yang dia kena…still he looks cool….aku..masih lagi cemas…damn…damn…tak sempat…

“Lydia?…ready?”

aku tersentap!

“er..dah…err..yes..” kertas aku bertaburan dalanaku cuba berdiri…aku kutip dgn cubaan membuat muka kool…lagi 2 silde aku tak masukkan…damn…tak sempat…

aku merapu…tak sedar ape yang aku buat…intro aku terabor…sorang management committee yan muka mcm brader jual cd retak rompak buat muka sinis dgn aku…dgn senyum yang agak2 kurang ajar dia tanyer soalan..

“do you really sure that you understabd your presentation..?..if..”

“I do! I do!..”

“then?” da bangun sambil menunding kearah screen…” what is this? and this? what do you mean? i can’t see that what you’re saying actually suppporting this issues?”

damn…ada…..ada…dalam slide yang lagi 2 tu…slide yang aku tak sempat nak masukkan…rugh…habis…habis aku…seriously….

pandangan aku kabur…tiba2 aku dah dalam bilik GM HR….rasa nak benamkan muka dalam tanah…kerusi GM kosong…aku tarik napas dalam2….rangka ayat2 power…

“dah fikir masak2?” GM menyapa dari balakang…sambil berjalan dan tersenyum lalau duduk kat meja dia…jantung aku mcm nak pecah…

“i quit…” lafaz aku lemah tp berbunyi yakin…GM aku tak erkejut pun…dia masih lagi terseyum…

“so..i guess…this is it…”

“??what?…”

tiba2 pintu diketuk…jijul masuk…menghulurkan beberapa keping kertas…jelas aku nampak isi surat tu..”Resignation letter”

WT…?…aku konfius…jijul senyum dgn aku yg ternganga2 konfius…serius aku konfius…

pandangan aku kabur lagi…seorang perempuan dgn rambut yang panjang dgn jubah hitam memandang tepat pada aku…

“this is my revenge…and you’re in the way!…” perempaun itu bersuara keras…suddenly dia jump dan terbang keatas….aku masih lagi terpinga2..perempuan pelik itu tiba2 patah balik dan menuju tepat pada aku..kali ini kukunya mula panjang bersedia untuk menyerang aku…

aku pun dgn tiba2 dapat mengeluarkan cahaya yang sgt hebat dari tangan aku…sasaran aku tepat pada dadanya…dia terpalanting ke dinding…dan tiba2 juga aku terbang dan parking kat tiang bangunan ala2 castle lama itu…sgt bergaya…

“kakak!..kakak..”

aku yang tgh tersangkut kat tiang tu menoleh…pandangan kabur…

“bangun….lewat dah ni…”

“mak?…owh….aaa..ye…ye…”

cis…mimpi…mcm haram je…aku tersentak…presentation aku tak siap lagi…mati aku…apekah petanda mimpi itu?!!! aaaa…tidakkk!!!!!!!!aku bangun dgn cemas…siot…buat gua saspen je…hahahaha…

eh jap..check balik email tu…betulkan besok?! kalau harini! aku berhenti kerja…

harini musti mau siap itu presenation ok…gilo betul!

***********************

Dear all,

Please be informed that the presentation will be conducted as per below schedule :-

Date

No

Time

Presenter / Technical

Executive (seeds)

Current Project

2 June 2009

1

2.00 – 2.15

Azizul bin Razali B11KA Topside

2

2.15 – 2.30

Norlydia binti Jalil Turkmenistan

3

2.30 – 2.45

Mohd Redza Fahmi bin M Fauzi Ruby Topside

4

2.45 – 3.00

Zarin Azham bin Mat Azahar Kinabalu Topside

5

3.00 – 3.15

Abdul Azim bin Abd Razak Tangga Barat Topside

6

3.15 – 3.30

Khairul Ariffin bin Mohamadiah Angola & Jubilee Turret

The panels will be SMs & PMs from Engineering & Construction and HR Representative.

Your attendance is highly appreciated.

Best Regards

*************************************

adhoi ai~~~!