you saw him/her around the corner…he/she looked back…your heart beating damn fast…he/she smile slightly at you…your heart explode!! kaboom!!

kalau tgh jalan leh terlanggar tiang…kalau tgh tuang air leh tertumpah- tumpah…kalau tgh stapler kertas leh terstapler jari..eh? leh ke?hahaha

dem…so do you believe love at the first sight?is it a myth? typically created by a hopeless romantic like me? sigh…

some might believe it..because..apparently..the one they first met as a total stranger has become the love of their live…

some might just laugh about it…disagreed…love at first sight? it ain’t love..it is lust!..totally depends on the appearance..the look…the smell…appearance…it really does matter….huhuhu

well i bet somehow it is true…it’s just a myth which with certain luck…it becomes true

Love-At-First-Sight

“hai…sapa nama?”

“lydia…”

“jom kita bercinta..”

“hmm…ok..jugak tu…berkuat kuasa serta merta ke?”

“ha’ah..”

“ok!”

psychologists say that..it depends on  psychological state at the moment…kalau masa tu memang tgh bersedia untuk bercinta…mood tgh baik…jalan2 tepi pantai..angin2 tiup…toleh2…nampak seorang gadis tgh berjalan2 seorang diri di gigi air…gadis itu pun membalas pandangan dan tersenyum….kata shah rukh khan kuch kuch hota hai…sedar tak sedar kaki sudah bergerak sendiri pegi kat gadis itu dan menyapanya…fuh..they said..perfect stranger! kaboom! bercinta…kawen pastu citer kat cucu mcmana jumpa and bercinta dulu…cucu2 pun percaya..nganga2 dgr cerita atuk..terus simpan cita2 nak carik love at the first sight….fuh….

cut! cut!

ok..cuba aku tukar sikit situasi cerita….kat meeting td kena marah giler2 dgn client…lepas tu boss sambung marah…masuk bilik layan facebook, ex-girlfriend upload gambar kawen ngan lelaki lain…mesin photostet rosak…report yang kena hantar petang tu lambat siap…tensen! keluar opis tergesa2…terlanggar sorang gadis…muka boleh tahan..lemah lembut…gadis tu senyum rasa bersalah..says sorry…report yang ber volume2 itu terabor….kacau…tak de masa nak jatuh cinta…tgk muka awek tu pun kejap2 ada iras2 muka bos..kejap2 jadik muka client…

sigh…..

tp ini drama dulu2…sekarang total stranger is really are a TOTAL stranger…world wide web…u can’t see…u can’t touch…just knowing them through the ‘globalization’ means…

chatting…emailing…blogwalking…so…how to define love at the first ‘enter’ or love at the first ‘click’ huhuhuhu…sound absurd …but somehow…it happens…friends of mine married…. member chat…member friendster…gambling their love to a total stranger with unexpected risks…but they survive the uncertainties…they meant to be for each other…lovely…

risk….

unexpected…they could be some psychopath..ahhaha…or..someone with identity crisis…or some bad people who be on the game just for fun…sigh…

is perfect stranger ever exist?

love at the first sight… is it true?

so…do i really believe it?…..how bout you?

“God created the flirt as soon as he made the fool.”-Victor Hugo

nota chenta: kenapa org mesin photostet ni kena hensem??! kepala hotak dia..

nota chenta: berkuatkuasa serta merta?! gilo apo?