waah..ade sekikit penurunan dari segi statistik pengunjung…aku sudah jarang2 bukak email..jarang2 bukak blog…line mcm arnab! (cubaan untuk menggunakan bahasa carutan yang sopan…kenapa arnab? hmm..nampak comel mungkin..) memang takleh blah…giler slow…broadband pun ada angin2 dia…kengkadang laju..kengkadang mcm siput!..puas aku buat rusuhan damai kat kaunter kat bawah tu…suruh dia kasik ok sikit itu wireless…katanya tunggu orang IT…tikus betul! dah report pun sama jugak!! iyah…tulah alasan aku untuk jarang2 update..

semalam aku mengalami kemurungan…tertekan…aku tertertekan…susah kalau org perangai mcm celaka ada disekeliling….susah….nak sucikan hati..nak jadik pemaaf…mahu let go…sudah cuba..tp tak berjaya…bila tgk muka dia je dia buka muka sial arnab…tak boleh tahan….mahu blog..wireless mcm arnab….kalau aku cuba pun mungkin akan bertambah tension…jadik..aku berfikir… aku kena buat sesuatu! ija! aku tau ija dapat menolong..puas aku merengek2 mintak nak pegi sekolah dia…aku nak mencari ketenangan…dia tak bagi..dia kata takde ape pun…ada pak gad je…ok..jadi..kami jumpe di datarang pahlawan sahaja…huhu

aku memandu…dgn berhemat…cuma sedikit cilok mencilok..hon2 sikit org yang terhegeh2 nak jalan bila lampu hijau…hmm..perlahan sahaja..tak tipu..perlahan saja…nak laju2 tak boleh..ramai pulak bawak keta macam arnab! hangin aku…nak hon satu keta yang bawak 50 km/j tu pun tak sampai hati..dia adalah pakcik tua..aku sabar saje…dalam hati…”arnab betul!!”

aku sampai awal..tunggu ija kat kedai kasut yang banyak giler kasut2 maryjane yang fancy2 dan murah2..aku suka..pusing2 4-5 round…biar org pandang serong “nak beli ke tak nak?”…murah2…tp aku tgh sengkek..takde duit…tension…

ija…aku terhibur..aku belanja dia makan kat zen…siot waiter itu kacak…aku usha2….dia lalu2 banyak kali..ija bercerita tp mata aku jalan2 tgk waiter…ija toleh belakang…kantoi..main mana ngan waiter..”patutlah!” ija kata..suara nak kuat2..hahaha….gelak2 ngumpat2 sikit…sekali tu aku tergelak kuat! ntah lawak ape ija buat aku tak ingat…waiter tu toleh…”fuh! sure dia rijek aku ja…gelak2 tak hengat dunia!”

jalan2 ngan ija sampai malam…seronok..kurang sikit jiwa kacau…balik boleh baca quran…jadik insaf sedikit…kasi jiwa lagi kurang kacau…

ija! thank you so much! i’m so relief..

thank you dude..for the meggi…

love you guys…

nota kaki: ke…aku patut letak P/S jijul?!!

nota kaki jijul: lecturer laucher sudah kembali..bersedia dgn assignment setiap hari!!

nota dia: aku belajar stability offshore structure..tp..aku yang tak stable….Arnab!