hahahaa…
ape kes?!
haritu aku taip panjang2…dia pegi hilang sesuka hati mak limah aje…sekarang..aku mau tebus balik itu entriiii…

hahaha…
sekarang aku sudah tukar project…dulu sorang kat cost control…sekarang sudah mecampakkan diri ke project turret…dgn ipin…dulu sebelum kena campak aku dilanda dilema dalam membuat pilihan…samada mahu join azim dgn team topside* dia or join ipin punya turret*…

 pgboom-petronas-guideline-for-barges-operating-offshore-malaysia

*FYI(bagi yg tidak tahu)..yang nak kena angkat itu topside ya adik2

hmm…sukar…sukar…

project azim mcm best…topside..banyak process…bleh belajar banyak…komplicated..aku suke…tp turret best juga…even tak banyak mcm topside, tp turret very critical…especially part turn table tu…fuh…syok!

cossack_pioneer_FPSO_20071f

yang ini pula turret…yang kat muncung kapal itu…

maka…seri…ipin:1 …azim:1

maka aku terpaksa timbang semula option lain…

ukuran kedua dibuat berdasarkan jarak opis….opis ipin cuma sekangkang kera saja dari entrance….opis azim….pergh…kera kalau nak kangkang jugak boleh kena buasir…jauh tak leh blah…dapat pulak aku hanyer jalan kaki..adeh…
maka ipin dapat satu point!..azim kalah

sekangkang kera

eh? tp mcmana dgn mamat kacak budak opis azim aku nampak haritu?hmm….???rumit..rumit….opis ipin haritu mcm takde head turner pun sekali aku tgk aritu…jadi? bagaimanakah? perlukah aku bagi azim satu markah itu…tp nanti seri pula sekali lagi…
runsing…aku runsing…

last2…dapat juga aku buat keputusan…aku memang teringin nak explore turret….topside ada dah ade pengalaman sikit dgn Kikeh dulu…so…ipin! here I come!!! hahahhaha

****
dah dua minggu juga aku kat turret ni..tak sia2 juga aku masuk…orgnyer best2…sempoi…so far lum ada yang kerek secara tidak tentu hala…mintak jauh la…jejakes..average..ada juga head turner 2-3 org…tp aku malas sgt nak bercakap dgn mereka…nanti aku susah nak fokes…hahaha….PM pun kool…yeah..aku suke…

but obviously.. Adam territory…lelaki saje…Project Management Team cuma aku seketul perempuan…3 lagi pompuan kat opis ni document controller, QS, and seketeri…of kos berbeza ngan aku…mereka tidak perlu comot untuk pegi kerja…aku..comot…dgn baju overall…aku balik rumah saje adik aku panggil teletabbies…siot…

kat site mereka panggil aku bunga…cet…aku kurang suka…kurang macho bila dipanggil bunga

“buat ape nak macho?…oklah bunga..” ipin kata
“bunga tak ganas..” aku jawab laju
“kenapa nak ganas..kau kan perempuan”

aku diam kejap…takde jawapan….huhu….takpelah…bunga pun bunga lah…hmm….ok..itu saja cerita-ceritit aku…merepek bukan? ahhaha…aku pedulik hape…

hahahahah….

nota kacak: pendekatan terbaik bila bercakap dgn org kacak….buat muka ganas  dan bengis…hahahahaha