beberapa hari lepas aku dine ngan enchek mucs….dekat rupanye hotel dia ngan hotel aku…sekangkang kera saje..dia ajak makan kat warong ulek mayang tu…sekali kedai tu tutup…jadik kami makan kedai sebelahnyer itu aje…

kami borak macam2 juga…dari perihal kucing sampailah cerita pasal kapal dan offshore structures…ade selit2 cerita hantu….nak bagi variasi sket genre dalam perbualan…mus belanja..kalau tau aku order tahap mentekedarah…tp aku order runcit2 aje…owh ya..yang aku tapau untuk sarah pun dia bayar…wuwuwuwu..berasa best sekejap…hahahha

malam ni aku ajak sarah pulak…tgk2 ulek mayang pun bukak…mus ada cakap tmpat tu selalu takde org…kedai dia chantek…ada sedikit mahal..tp boleh tahan rasanyer..

maka..aku pun try…masuk kedai tu mcm biasa..amek port ujung2..ada 3 org je yang makan masa tu…kat meja depan kaunter ada 3-4 org..aku dah bajet2 depa org kedai…masuk aku ngan sarah kire 5 org jek kastemer…

amek port macam romantik…sebelah lampu malap2 bentuk love…pergh..tangkap leleh je..tp aku makan mengadap sarah…tak meleleh langsung…balik2 muka sarah…balik2 muka aku…hahahaha

aku macam biasa order tomyam…fevereeeeett..order nasik goreng thai pedddass….air nak bergaya saja…ice blended soursoup….oh yee,,,aku tambah jugak nescefe panassss

sarah mentekadarah jugak…nasik putih..daging black pepper..kangkung goreng belacan..sotong butter…air bergaya sarah adalah ice blended kiwi…

air sampai dulu…kami test..wuwuwuwuuw…seddap! masyuk!! tomyam sampai…aku amek2 bau…pergh terangkat! sedap! makan sambil gelak2 tak hengat dunia…kalau ngan sarah..tak buat lawak bangang memang tak sah…

lama juga kami makan…sedar2 tinggal kami duaorang aje yang makan…aku dah masuk stage kenyang giler….overload..tak muat dah…sarah kepedasan…tahan2 pedas…aku berkira2 nak habiskan ketak tomyam ni…sedap..nak makan kenyang…nak biar sayang….

“ha! ter kuis2 tak habislah tu!!” sarah sound aku…

“eh..habis…habis…tgkla..habis punyer….”

tiba2 ada kereta berenti depan warong..aku usha2..dalam kereta ada dua brader..jengah2 dalam kedai dari dalam keta…sure dia musykil..nak masuk ke taknak…

“masuk bang..kedai ni ok…sedap…” aku kata pelan2 aje…

“betul bang…cuba masuk dulu bang…” sarah pun berlakon sekali…pelan2 aje..

keta tu gerak2 depan belakang…

“ala..dia nak blah ke? makan sini ar..ok la kedai ni…ok…” aku cakap gaya macam dia dgr..padahal jauh nak dekat 6 meter brader tu dari aku…brader dalam keta pandang2 kami…

“diorang nak parking kot…” sarah main teka2

tgk2 keta tu blah….pegi warong  sebelah…

“alamak brader…ade perempuan 2 cantik makan kat kedai ni pun tak nak masuk?!”

sarah nak tersembur dgn statement aku…

“cantik?! ingus aku dah meleleh2 ni pedas….cantik?!” sarah kesat2 hidung

kah kah kah kah….

“dude, aku rasa kita comot sgt ar dude…diorang tak selera nak tgk! kah kah kah…dia nak makan sini…tgk2 ada awek ingus meleleh2…terus tak jadik”

“kah kah kah! kau pun sama…kuis2 tomyam muka nak drool2….kah kah kah”

“kah kah kah…kompom! dia tak selera nak masuk kedai ni sbb kita! kahkahkah!”

*****

nota tomyam: warong tu kat melaka…tanjung kling…

nota kembung: berenti sebelum kenyang!!!! argh……..dah terlambat!! wahahahahahaha…