hallooooooooooooooooww!!!

 

(wu..bergema siot…echo sana sini)

 

lama takde cerita…kemalasan menghimpit jiwa raga dan bakul

 

cerita?…banyak…………..

 

nak taip?…malas…………….

 

kita combo saje semua…

 

1. kerja

 

kerja sgt banyak…bizi tahap perdana menteri…hari2 balik malam…sampai rumah tumbang…bukak blog tak sempat..facebook pun aku telek pakai henpon…

 

project aku…siap tak siap client mahu ia load out bulan januari ni…project ape? ingat turret yang criter dulu?

 

sabtu ahad pun kene belasah…siyes..mcm takde life…tp aku ok saje..so far aku happy lagi..

 

turret aku akan diinstall bersama FPSOnya dan beroperasi di perairan Ghana…so haritu menteri tenaga Ghana datang visit site…aku ngan teamPMT of coz la turun site..menyemak2 masa visit tu…sekali menteri tu babai aku..aku sengeh saje mcm siput..

 

masa depa nak balik depa bergambar berlatar belakangkan SAS structure aku…tetiba aku rasa tak sedap hati..menteri ghana tu dtg kearah aku…

 

“i want to take a photo with lady engineer..”

 

gulp…dlm sengeh2 siput aku telan air liur….budak2 ni muka dah tekulat2 tahan gelak..mcm chelaker…aku dah bajet pas ni sure kena kutuk…

 

sangkaanku nyata tepat..biler menteri tu blah aje..berbakul2 aku kena kutuk..siot betul…budak2 ni keje gelakkan aje siot giler…hahahahahhaha

 

aku jaga E&I untuk project ni..client rep ntuk E&I matsaleh dari Canada…besar comel mcm santa claus..tp tatoo penuh kat tgn..hari2 kena entertain dia…semua benda nak siap…semua benda nak cepat…naseb baik client…kalo tak nak jugak langgar pakai kren…

 

2. kerja kawen

 

best frens aku semua sepakat kawen bulan 12…giler……..mati aku….ditelan mati emak…di luah mati bapak…project aku memang peak sekarang…tp every week ada wedding…ada yang sampai tiga tempat…sbb itu aku pernah kata dulu..aku nak power mcm jumper…..progress meeting aku hari Sabtu…gimana nih~~~!!! aku dalam dilema…kerja aku appraisal aku…kawan aku..freindship aku…

sigh…..

nota kerja: tak kelakar langsung entri kali ni..padan muka