hek eleh..ape kes tajuk gitu?

dah lama tak menulis..blog stats pun dah semput2 je nak naik scale dia..turun aje laju…

dah lama aku takde feel nak menulis…kebizian mendesak aku berhenti untuk seketika…

ape nak cerita? dalam pala otak aku ada pasal kerja saja..punchlist tu pun kerja aku kena siapkan malam ni…banyak…koyak..

memandangkan kerja aje dalam pale otak…sebelum aku settlekan punchlist aku…meh aku cerita pasal kerja..biar semua orang bosan ngan cerita aku…

pull-in deck

pada structure..biasanya kita ada main deck…mezzanine deck…lower deck…dan mcm2 jenis lagi..project aku kali ni..ada satu structure namanya pull-in deck…ia deck kecil duduk dalam turret head…aku seorang yang slalu cakap laju…

“azwan, pull in deck ape cerita?..dah leh masuk lum? aku nak install lampu aku”

“lydia…cuba cakap pelan2…cakap slow2…jgn cakap laju2…sebut tu biar betul2”

“pull in deck da boleh..ma..”

“cakap pelan2…sebut satu2..”

“pull-in deck…aku nak install…”

“haa…mcm tu la…’pull’ ‘in’ ‘deck’..sebut betul2…nanti org ingat kau mencarut..”

“bodo kan kau!!!!”

moral: sebut pull-in deck itu pelan2 okay…biar teghang~~!!

punch list

ape itu?

dalam construction..once project almost near to load out…kita akan kluarkan punch list…list kerja2 outstanding…aktiviti ini agak rumit…kita cuba yang terbaik mengurangkan punchlist kerana ia reflect kita punyer performance as project management team…tp perlu jugak punchlist coz it can trace whose responsibility for the delay…kenapa nama dia punch list?…hmm..ntah….kalau tak siap kena ‘punch’ kot..wahaha…

nota punch: harini aku kerja…besok aku kerja…lusa kerja…