entri yang sebelum ini berbunyik ‘brensek’ sekali (ntah ape makna ‘brensek’?)maka kemunculan entri baru bagi melupuskan yang lama sebagai entri fes adalah sgt penting…ngiahahah

balik kerja lewat lagi…hari ini sepeti hari2 sebelum aku full time kat site…email pun tak bukak…petang td patut ada rotation test..mau kasik pusing itu turret head…preparation sudah dari pagi…tp pukul 5 ptg masa mau pusing hujan turun dgn lebatnya…aku dgn tengku lari2 berteduh bawah workshop….

“td….aku kata stop work pukul 430…nanges2 dia…marah org suroh stop work…!”pakya beriya2 cerita kat ramesh..client SOFEC…

lepas je pakya habes kasik cerita tipu tu hujan lebat bertukar jadik renyai2..

“ha….tgk!!! dah berenti hujan….”

“pok masuk pok…”pakya cakap kat ‘woki-toki’

“hujan berenti..proceed!”

maka kami keluar dari workshop….ia sudah pusing 10 degree lebih kurang..macam org jakun aku amek gambar..wah sgt seronok…tetiba stop…smer stop….tgk2 pole gantung dial gauge sangkut kat cable ladder support!! koyak aku!! ape lagi kena kutuklah E&I kat site! owh sgt siot sekali…

maka rotation test takle nak proceed..asian hercules sudah prepare ntuk rig up…esok2 pagi2 kita angkat itu turret kasik bubuh atas barge…