pagi ni sampai opis aku di sambut dgn ucapan tahniah…

kejadah…

semua tahniah kat aku sbb dapat nombor dua….

kejadah…

ni la kesnyer…. aku pakai selendang….depa cop aku yuna…adeh…dulu yuna tak feymes lagi takde sape nak usik aku dan selendang aku….ahie….

tak habis kat opis..sampai kat site ade yang tegur kata..

“ni yang malam td kat tivi tu ke?” pastu gelak2 cet sungguh..

time aku nak manjat ke dalam centerwell turret pun ada yang nyanyi..

“oh bulan~~~~~”

ahhhieeeee…..adeke….lydia ok…lydia…nama saya lydia…

***********

ni ari aku bawak moto….ke quay baru…moto itu seken hen..antik giler..honda cup C70…tp aku panggil C series..biar bunyik mcm org kaya….

moto tu nak ikutkan tinggal yang penting2 aje..cukup syarat nak bagi jalan…

bila bawak ada bunyik2 asing…bunyik mcm nak tercabut body dia…tp aku belasah saja…yard aku besar…opis ngan site ada la dalam 5 km…nak menapak? owh tidak…

so aku lenjan aje moto antik yang meter laju dan meter minyak sekadar buat hiasan itu….tak naik2..satu duduk kat nombor kosong…satu duduk kat huruf E…

“mana nak tau minyak dah habes?” ipin tanyer

“ikut firasat hati…” aku jawab mcm chelaker..

aku bawak dgn konfiden even brek dia tak beberapa nak makan…tp speed limit yard memang 25km/j saje…so aku tak heran…brek kaki ade…

aku bawak dgn nada riang…ada yang melihat…mungkin jeles ngan rim moto aku yang kilat2…mungkin wonder mana aku dapat moto tu…tiba2…betul2 depan kapal tanker yang tgh di painting….

plup.plup.plup.puff.prufff…pruff…..

moto itu bunyik2 dan mula jadik slow…ah sudah…kenapa neh? aku cuak…aku terus kasik action macam nak parking tepi..bawak keluar henset…alat kaver line paling popular….memang terbaik….

kiri kanan org lalu lalang…aku nak kasik try start…tunggu agak2 org klear..org tak klear2…pagi2 ni smer sibuk nak pegi toolbox…

tak dapat tunggu aku tendang jugak buat muka kayu…

“ha! habis minyak!”

ntah sape tegur sambil naik moto…siot

hampeh..tak idop…bongok…

koyak!! haha..taklam tu ipin lalu naik moto…penyelamat…dia suro tolak tepi..aku parking tepi bangunan engineering…ipin check minyak

“giler kau! kering terus! gagal!!!”

………

amek kau punyer ikut firasat…bodo betul….hahahaha

nota bulan: apepun…yuna best..aku suke…

nota moto: no plat moto aku PAU XXXX…depa panggil aku PAU..kaki pau…ngeh ngeh