hiyah!! eleh saje je tak nak update…saje je nak biar entri perasan cantik tu lama2 kat atas…hahaha..

sambil taip entri ni aku menguap2..mengantuk…janji manis aku pada ipin nak siapkan design (taik burung)* tu mcm kelihatan samar aje…..ngeh ngeh ngeh…

aku tepon2 bob, bob tak angkat…aku nak tanyer perkataan jawa yang dia ajar aku td masa lunch…pergh bob kalau cakap jawa ngan azwan memang chill…terkucil2 aku dgr tahan2 gelak…..

takpela bob aku belajar sendiri jelah bahse jawa dah kau tak nak angkat tepon..

Jeneng mu sopo?………………. Siapa nama kamu?

pegi site pagi ni…aku pinjam moto jijul..aku malas nak naik honda C series aku…bukan sbb dia rosak..tp dia ada bunyik2 macam memekak pung-pung-pung sbb rantai dia langgar chain box tu….esok baru nak hantar kat kawan abah..kasik bunyik dia ping-ping-ping sket…

“nak kasik takde bunyik pun bowwlehhhhh…”-Sudin, seniman bujang lapuk

last2 syazli yang lenjan moto aku…

Kue wes rabi?…… Awak dah kahwin?

bob masih tak angkat phone aku….ntah ape bob buat..aku siyes nak tahu jugak perkataan yang dia ajar td…tak mo putus asa…hahaha…

Wes m’bengi urung turu neh?…………. Dah malam, belum tidur lagi?

wah tak pasal2 nama bob banyak kat entri ni hahaha..

iya..bob dah angkat tepon….perkataan yang aku tercarik2 td adalah…

WESTEKOR!!!

(ntah betul ke tidak aku eja)

westekor maksudnye ‘dah dtg’…menurut bob la…bunyik…nak mcm org putih kan?as in..

WESTer CORE!!

hahah…yang tak tahan lagi bila bob ajar lagi satu perkataan ni…

” ‘tugel’ tu kalau bahse enggress tu maksudnye dua budak perempuan. (two-girl)..tp kalau jawa maksudnyer patah…” serius bob explain…

” ey..two girlsss la…ada SSS…plural!” tegur kak su

“ok..kalau tugelsss….maksudnye…patah-patah…plural…kah kah kah”

nota jawa: ‘toples’…bahse jawa..toples maksudnyer balang…balang isik kuih/beskot tu…tp org putih..toplesssssss maksudnye…..

nota jawa2: gua rasa org putih jugak cipta bahsa jawa…takpun org jawa cipta bahsa org putih..kah kah kah kah..