here…i’m back hitting theeeese keys…………….on the keyboard…..

pagi2 morning ni….hati rasa remuk redam…

sakit rindu memang menyiksakan….adeh…..

ok!!!

memandangkan sudah beberapa bulan all out kerja bagai nak gila….selepas baby aku load out aku menarik nafas lega…..hahah…even ada red line and as built drawing menanti…tidak dilupakan….juga next project sudah menunggu….aku buat2 tak tahu sekejap….teringin nak rasa satu hari tanpa beban kerja…

pagi2 semalam aku di kejutkan dgn panggilan telefon

+658540xxxx

chenta hati!

hiyah! aku angkat excited…number singapore…pastinya enchek boifren….maka aku menyambut tanpa membetulkan suara…saje nak biar husky2…baru bangun tido…konon2 sexy…..muntah!…hahaha

“hello….kamu..?”

“ya….LLLydia?!”

cilakak! aku memaki2 dalam hati….suara yang pastinya bukan encik boifren…..aku kenal sungguh suara itu…hampeh….sudah terlambat nak betulkan suara…kantoi….

“owh..i guess you’re still on your holiday…”

“ya….sorry….what’s up jeff?”

“MODEC is chasing me for the ITR….bla..bla…bla….” panjang jugak dia punyer cerita….aku rasa nak bungkus diri dalam tilam….apelagila mat saleh ni nak….adeh…aku lupa…client aku sudah ke singapore….turret aku itu sudah sailaway untuk integration dgn FPSOnya kat Jurong Shipyard…maka..ini masanya ITR kena kejar…

setelah aku kawtim2 dgn dia…dia pun mengucapkan babai..

“sorry…i guess i wont bothering u again tomorrow..hek hek hek”

“hehehehhe” aku gelak2 jugak….tak sabar rasanyer nak tidur semula…

aku mengambil cutieeee agak panjang….pulun raya cina….buat mcm org takde tanggungjawab….giler best…menganga di rumah…seisi berdating tidak dpt di laksanakan kerana encik boyfren kerja…hehehe

semalam hari takde tulang belakang…satu hari tgk naruto…sampai malam pinggang ade sedikit jem….masak memasak memang tak payah…lauk pauk dari majlis potong jambul rumah paklong melambak..kerja panaskan saje…hahaha

lepas nak muntah berjam2 layan naruto..aku main game world of goo….game giler geli….geli menggeletek hati…..game untuk menguji otak jurutera civil…ataupun arkitek…geli memang takleh handle…main sambil ngilu2 tulang belakang…tp aku teruskan jua….

saper biasa buat jacket..sure terrer..hahaha….

jacket for shallow water platform

tgk! samakan dgn jacket diatas?!?! kan?! kan? hahahahahahha

kenapa geli? aku geli benda bulat2 tu….viscous giler….kenyal2 banyak2 pulak tu…memang tak boleh tgk…penyakit geli terhadap benda2 kenyal viscous banyak2 ni di kenali sebangai…viscouskenyalitosphobia…hahahha….

but i can tell you guys..this game is super fun and exciting…..hahaha…cubalah terai!!!lantak lah….viscouskenyalitosphobia ke..hape ke….hahahhaa

nota goo: jacket adalah structure (braces and trusses) yang menampung platform/module (offshore structure)