Kenapa saya sudah jarang menulis?

Saya pun tak pasti…..idea2 dalam kepala dibiarkan ia vapor seperti gas argon guna untuk purging pipe…

Wahaha…cakap gaya kerja…menunjukkan betapa wokaholik nya saya…

Tipu…sgt tak workaholic sebenarnya..kerja tak banyak lagi…project baru nak start peak…suppose dah peak..tp material takda…nak buat kerja gaya apanye…so tak jadiklah saya akan seorang yang bizi giler…awal2 dula memang iya…memang bizi…sekarang dah selow balik…ape ni cerita pasal kerja..owh sgt bosan..jangan baca weyh….berenti! berenti!

Dgn kuasa kebosanan yang ada ni mau juga saya combo cerita2 lepas..yang mana ingat..saya sambar dari neuron otak lalu saya taip secara gelojoh..dilarang mengexpect unsur lucu dalam entry saya kali ini…saya takde niat lagi nak buat lawak..ahie…(belum ada idea..rasa nak gelak..pegi baca entri2 lepas)

Tajuk cerita 1: Makcik ntah ape2

Mood: Marah

Setiap pagi saya sampai ke tempat kerja sgt awal..6 45 dah tercongok kat carkpark…dgn gaya yang paling selebet sekali..belum bedak…belum pakai tudung betul2…aktiviti pagi adalah main game dalam keta…ataupun tido gaya santai sbb malas nak jalan ke opis ada sekali tu tertidur nyenyak…selamba dah pukul 730! Naseb baik tak obeslep..…

Lepak dalam keta dapat la lihat ragam manusia yang lalu lalang…ada satu makcik ni aku notice..(dah nak stat mengumpat guna ‘aku’ baru daring) dia asal lalu depan keta aku tgk aku dgn muka annoying…serius aku tak paham…aku plak dgn muka selebet, tgk balik dgn muka yang membawa maksud..”kenapa makcik? Ada masalah?” makcik tu kadang2 siap bisik2 kat org jalan sebelah dia dan org sebelah dia turut serta menengok aku lepas tu…selamba… pagi2 dah mengutuk org si makcik ni..suka hati sayalah saya nak selebet ke..kereta saya nak comot ke…suka hatilah..yang makcik sibuk nak tgk2 tu kenapa?aku biar je aktiviti mengumpat belarutan beberapa kali…sebenarnya aku pun tak tau ape yang makcik tu umpatkan…yang pasti ada kena mengena dgn aku…takpe..aku kasik can…sampai sekali tu aku nekad nak turun keta dan tanyer makcik tu secara direct…tunggu punya tunggu..makcik tu dah takde pulak lalu depan keta aku…aik..dia tau ke? Huhu..lantaklah…kesimpulannya..aktiviti carik gaduh dgn org tua tak berjaya…hehehe…ntah apa cerita makcik tu sekarang…

Tajuk cerita 2: Dia

Mood: Jiwang2 gedik

Kisah perchentaan saya yang asyik kucar kacir akhirnya berhenti juga dgn kemunculan encik abang saya yang benama Yusoff…(kali ni muka dah berseri2 menaip…)gambar2 gedik boleh ditonton di facebook saya….memandangkan dia sedikit rendah dari saya…berchenta dgn dia menyababkan saya membantutkan kegilaan saya pada high heels…buat sematara waktu….saya hanya membelasah flats saja sekarang…Encik Usop tidak kisah pun sebenarnya…saya je konfidenya kurang….menjadikkan kimora lee sebagai idola…kini saya cuba mengambalikan konfiden saya..pedulik ar org nak cakap ape…

Ok..sikit je cerita chenta2….yang lain simpan dalam robok..

Tajuk cerita 3: Debate

Mood: Ngeeee…..

Encik boifren bukan warganegara Malaysia…ok..bukan Nepal..bukan juga Vietnam….dia warga Singapura….maka…debate2 pasal negara tu tak dapat di elakkan bila berborak…dgn semangat cintakan Negara, aku baking sebanyak mungkin….namun..banyak kali jugak aku terpeleot….ahie….

Haritu kena bubuh sbb kastam kita pau dia..konon2 tax…pastu masuk poket…mengamuk juga bf saya akan kekorapsyen-an kita…aku malu takda point nak lawan…aish….

Ada juga kes brader jaga kaunter stamping tertidur menganga2….memalukan betul bila mat saleh nak hulur passport untuk stamp kena kejut brader tu….kesian…berapa jam agaknye brader tu kerja stamp sampai tertidur….

Jalan2 kat kompleks kastam malu juga bila auxiliary polis kat situ bersidai2…ada yang buat kerja…ada yang berborak2 santai dan bersidai2….ada yang mengusha saya dan kantoi dek Ucup…tp saya yang kena marah…cet…terus  Ucup pangkah polis2 tu….adeh….

Adeh…..

Tajuk cerita 4: Patapon

Mood: Masyuk!

Game patapon untuk pelantar PSP memang menyeronokkan….dulu2 sarah main..aku tak paham permainan dia…sekali aku try baru tau masyuk…permainnan ini ikut beat…siapa tone deaft memang out takleh main…mula nak dapat beat kena nyanyi sekali..lagi dia lebih kurang begini…

“ PATA-PATA-PATA-PON”  beat ni untuk jalankan askar ke hahadapan..

Untuk menyerang pakai lagu lain..

“PON-PON-PATA-PON”

Untuk defense  lagunya begini..

“CHAKA-CHAKA-PATA-PON”

Untuk lari!! Run for  cover…

“PON-PATA-PON-PATA”

Lagu2 ni actually guide untuk askar patapon…kalau silap beat askar tu leh terpele-ot…kalau kita maintain beat..askar jadik lebih kuat…sgt seronok! Mission banyak…memburu..lawan raksasa..lawan puak lain…carik duit ngan rare item untuk buat askar baru yang lebuh kuat!! Sgt hebat..!! seronok!!!!

Dan yang pasti…lagu2nya sgt comel~~~!!! Ahie!!!!askar bulat2 kecik itu juga comel!!! (tgh membelasah PSP ipin untuk main…tgh naik syeikh…main kat opis dak2 kata aku tgh munurun ajaran sesat..duk chanting patapatapon…patapatapatapon!

****

Kesimpulannya…tak kelakar langsung entri kali ni..

ahieee….saya keterharuan juga dgn permintaan segelintir pihak yang mahu saya update blog….mintak maap bebanyak..