Aiyakkkkkkkkkkk!!!!! my poopoo is green!!!!

hoyeah…assalamualaikum~~~ nononnonono..i’m not trying to be disgusting here….but seriously…that day…my poop was green?!!!!

dalam banyak2 benda..nape benda ni aku citer pepagi?? hahahahieheihei…yelah…tak pernah2 poop jadik kaler hijau…tetiba haritu pagi2 dia kaler hijau….seingat aku bayi2 je ngehheihihe dia kaler hijau….kenapa pulak aku yang tua bangka ni pun nak kaler hijau!

maka dgn penuh rasa curious aku pun google la….maka keluarlah sebab2 anda ber poopoo hijau….

1. makan sayur2-an dgn banyak…kebanyakkan tumbuhan ada chlorophyll (pigmen kaler hijau). tp seingat aku..takde plak aku telan sayur banyak.2..sama je mcm hari2 biasa aku punya telan…hmm….bukan…bukan….kita tgk sebab yang seken..

2. comsume banyak iron…contoh..makan supplement yang banyak iron…biasa kalau amek iron punya supplement memang akan berpoopoo hijau….tp..aku takde amek sebarang supplement pun…huhuhu…bukan….bukan sebab ni jugak…

3. makan banyak bahan pewarna…pewarna biru,hijau,purple…dalam gula2 ke frost ke, air ke…boleh kasik poopoo hijau…haa!! baru aku tau…inilah puncanya..aku berpoopoo hijau lepas kenduri kawen ros…rumah dia ada air banyak kaler….tp haritu aku banyak teguk air durian belanda kaler putih…aku teguk air biru adelah 2 cawan….pergh..banyak betul bahan pewarna…even dua cawan pun poopoo hijau satu hari..(satu hari 3 kali..saya sihat!)hahahhahaha.

hahahihi..kira tak kritikal sgt la…like i said..i’m not trying to be disgusting here…green poopoo kebanyyakannya terhasil bukan dari sebab2 yang kritical, tp ia bukan sesuatu yang boleh diambil ringan…dari apa yang aku baca ia juga boleh terjadik sbb food poisoning…so..hati2..if berlarutan…sila jumpa doktor ya!

(tetiba blog berunsur kesihatan)

happy poo poo-ing~~~!!! wiiiiiiiiiiiiiii…

gross!

nota hijau: kenapa baby ber*k hijau?..wihihi…ntah……pasal ni belum baca lagi….