Pernah tak korang pegi kedai makan and rasa nak terbalikkan meja kedai makan tu?

Pernah tak korang pegi kedai makan korang rasa nak bakar dapur kedai tu?

Pernah tak korang  pegi kedai makan and rasa macam nak maki kat muka tokey kedai?

Pernah tak korang pegi kedai makan and rasa macam kalau dapat lempang sorang kat kedai tu?

It was 930pm and we both were freaking hungry…i suggested that we both whent to f******….i’ve been there..i think once…long before and the only think i remember was the mango juice. we should just gave a shot…i hope this one okay or encik boifren will just pissed off again and simply pangkah the kedai…

945pm..we seated….3 guy clearing table and taking order..the kedai is60% full…not that hectic…tp..itupun nak tunggu pukul 10pm baru sorang brader amek order..itupun kena panggil..bukan dia nak tanya dah order ke belum, amekkan menu ke..nak kata busy sgt tak jugak…sebab sempat je brader table ni berenti2 depan tv layan bola…

air sampai lebih kurang 15 minit lepas tu…encik boifren cerita memang banyak..kami borak tak hengat…punyalah tak hengat sbb…sedar2 dah dekat satu jam…jam dah lebih kurang 1050pm…pergh…bila nak sampai..cerita dah habis..perut terus lapa…ucop dah panas punggung…lama…..hati dah panas….aku pun hangin….family kat  table sebelah pun kena jugak…siap panggil brother table tu cakap nak kensel order….

pastu nasik kami order keluar…nasik goreng cilipadi putih suci tak nampak ciri2 pedas2…ucop order naik goreng sempena nama kedai…nasik gorang f******…..merah…..merah pelik…ucup tak leh nak makan…sbb tgh marah….dia tunggu kool…aku makan culu..kompom..rasa nasik goreng cina..plain…tak pedas…..usop rasa sesudu nasik dia..dia letak sudu..kasik aku rasa…aku rasa…pergh..macam masik gaul cili sos…aku hangin..dalam hati je…tak mau sama2 terbakar ngan ucop..takut terbalik meja…kami decide nak blah…bukan nak jadik manusia tak bersyukur..membazir makanan…tp kami manusia biasa…sabar kami ada limit…kau dahlah hantar hasik lambat…takda nak kata minta maaf ke…the moment kami bangun brade meja belakang tinggi suara kensel order chiken chop…depa pun nak blah…tunggu lama….

aku nak kasik ucop kool aku suro tunggu kat keta…biar aku bayar…aku standby 2-3 baris script nak bubuh akak kat kaunter…

“air mango..teh panas..air suam…nasik goreng cili padi..” aku sebut pelan2..takleh teriama akak tu punya muka kerek….dia trik satu kertas…tak tunggu aku habis sebut aku aku order dia terus menyampuk..

” sembilan belas ringgit 50 sen..” sikit tak tgk muka aku….

aku letak 50 hengget..” satu jam tunggu kak….lambat betul…” aku sound perlahan…guna tone low and i’m-not-sarcastic-but-this-is-over-the-top kind of tone…

“tukang masak ada dua je….” akak tu balas selamba…seriously..tone tak da rasa bersalah…takde courtesy nak kata sorry..aku rasa tertampar….

sambil letak baki..akak tu sound aku pulak….”tp dapat makan kan? dah kenyang dah pun kan sekarang……” cilaka….nada dia sarcastic giler babi…aku rasa nak hentak dua pinggan penuh nasik atas meja aku tu atas kepala dia….

aku tarik napas dalam2..seakan takpercaya akak tu sound aku gitu….customer dia yang sanggup dengan bodoh tunggu sampai satu jam…aku blah amek duit sambil cakap ” dari lapar dah jadik kenyang sbb tunggu..tak selera nak makan..”aku sound balik lalu blah…

and u know what, then she said again…“tp dah makan kan?! dah kenyang dah pun!” sekali lagi dgn sarcastic akak tu sound aku! seriously!!!!!!!!what the!

aku balik ke kereta maki2 dalam hati…tak puas rasanya tak dapat balas balik….konon2 penyabarlah konon…yelah..beriya aku pujuk ucop tak kasik dia mengamuk…masuk keta aku pulak mengamuk..ucop dah kool aku yang sambung..dada berombak2…marah…celaka punya kedai….aku takkan datang balik…ucop kata dia akan datang balik..bukan ngan aku tp…baru boleh terbalik meja….hahahhahaha…

okeh..ingat aku nak cover ker…boleh blah la dgn star..star ni ***** aku pasti akan reveal beb…aku adalah customer yang tertipu..datang nak makan..bayar..tp di layan mcm anjing…..

“….dah kenyang kan?…..” suara akak kaunter terngiang2 kat telinga…celaka…….

dia ingat aku mengemis ke kat kedai dia ke?…..

f******

restoran FAZILAH..kat taman rinting….sape nak gi makan..kirim salam kat akak kaunter yang agak biadap tu…

that’s it!

there i said it….i mean literally…..