malas…

malas…

malas…

project dah sail away….tp tahi2 kerja masih banyak….dan biasanya kerja pembershan tahi lebih menyakitkan hati dari kerja kill punchlist masa project tgh peak..

namun begitu…even kita menganggap kerja2 itu umpama tahi2 cirit yang bertaburan….client kita akan tetap berkeras mahu tahi itu di clearkan dgn segera…contoh2 kerja2 tahi adalah….

1. review, remark, stamp and sign off red line drawingssssss…owh…drawing banyak giler….lagi sakit bila STQ, SI, reflect kat drawing tp ada mangkuk tak capture..

2. progress outstanding, prefabrication small bore pipes/utility lines, pipe support fabrication

3. final progress reports-tolong planner sapu tahi mereka

4. test packages-tolong QC sapu tahi2 mereka

5. susulan review red line drawing..menyusul pula kerja review, sign off As-built drawingsssssssssssss

6. material list to shiploose

7. identify carry over work/ additional work -tolong QC settlekan tahi2 agar tiada lagi tahi2 lain yang tinggal

semua diatas aku malas tahap cipan nak melaksanakanya…client aku bingit….dia maki aku..aku maki subcon…begitulah aturannya…

owh ya…presentation bodoh itu harus dilakukan juga…belum start….satu hape sepatah haram pun belum start…

tp hebat..aku leh taip entri ini dgn laju lancar tanpa tekan2 butang backspace…banyak saja idea nak mencarut…

esok harus kerja….harus clear semua tahi2…

kalau perlu maki…kita maki….kalau tak maki subcon sedap2 je kencing kita…dan kita anan berbau hancing..

.

.

.

keji….entri ni mcm busuk je…penuh najis..

sekarang aku tgh pikir….nak publish? tak nak?…nak publish? tak nak?…wah….punyalah komited tak mau tekan backspace nak kasik ejas entri ni…

nak publish? tak nak?

kiter citer benda lain sikit…

 cuti ada nam hari…aku habeskan next2 week..mesti mahu cuba dapat pergi kuala lumpur(tempat paling malas aku nak jejak..tp dah ada gps hati takde gusar sgt la)

suda lama mahu pergi sana…bukan haku nak jalan sgt kl tu…tak terhegeh2 langsung nak mengadap kl…aku cuma mahu pergi kerna sigebu sarah….my BFF’s baby…..yang aku teringain sgt2 nak tgk….rasa macam baru semalam kokon bagitau salih declare propose nak couple…..rasa macam baru semalam aku lompat2 gedik2 suke….hari ni….kokon sudah ada baby girl….sgt bulat dan merangsang aku untuk menggomol dgn rakus…

aku nak curik jugak gambar sarah..aku tak mintak izin…pedulik hape mak dia nak marah..hahahahahahaha

i  counln’t make up when kokon cherished her mommy moment….sad…

tp takpe!! sarah! auntie bubu yang gorgeous anggun cantik menawan akan datang!!! tunggggguuu!!!! *cakap dgn penuh semangat hidung kembang kempis