Tags

,

kata orang mimpi itu mainan tidur…

tak kesah la mimpi tu jatuh kategori mimpi romantik ke..mimpi terbang ke..mimpi hantu ke…mimpi merepek ke….semuanya mainan tidur…

kata org jugak kalau kita ingat mimpi tu….benda tu takkan terjadik….and kalau kita bangun2 kita tak ingat mimpi ape..maknanya possibility mimpi tu jadik real adalah tinggi….and when it happened…something triggered us…

“dem..i feel like it happened before”

and this is what people normally respon to that..

dejavu….

wuhuuu……

whaha….aku dgr org kata la….org tu buat research ke tak, aku tak tau la kan…

ape yang penting aku nak cerita aku mimpi ape semalam…..mimpi ngeri…dem aku ingat and aku even berdebar2 bila bangun tidur sebab rasa mcm real…

aku mimpi…..aku kena buat karangan bahasa melayu…

dem….crap giler mimpi…dah berapa abab tak buat karangan….and seriously aku masih ingat tajuk karangan aku…tajuknya pasal Perkembangan Melayu di Malaysia..

mimpi itu dimulakan dgn cikgu subjek sains aku masa sekolah tulis tajuk karangan kat papan hitam..itu dah jelas menunjukkan kemerepekkannya….apehal cikgu sains nak suruh tulis karangan bahasa melayu….dan clasmate aku bukan classmate aku yang dulu…tp budak2 opis sekarang…

aku takda idea….tak tau nak tulis ape…aku tgk atas meja aku ada kertas conteng…draf karangan aku…bila nak tulis aku kensel2 banyak kali….sbb…sbb….tulisan aku buruk…aku benci…aku tulis sikit aku kensel…aku tulis sikit aku kensel…tetap buruk jugak…

tiba2 mimpi tuka scene…ipin depan mata aku…tgh buat slide presentation yang hebat…siap ada montaj gambar terbang2….cerita karangan tulisan buruk dah habis…tetiba kena buat slide presentation untuk subjek bahasa inggeris…entah ape tajuk tak ingat….tp ipin punya slide ada gambar2 bayi…erk?!? mungkin sbb isteri dia tgh sarat..aku leh mimpi dia buat slide presentation pasal bayi…

mimpi aku makin merepek nampaknya….slide bahasa inggeris tak siap…mcm haram je….leh ada bunyik countdown clock…menunjukkan masa dah suntuk….aku cemas….aku taip dah tak tentu arah….berpeluh2 peluh…stress…tetiba budak sekolah lama dtg…bagitau karangan tu kena present dalam slide jugak! What the??!!

dalam cemas2 mak aku kejut….aku sentap…bangun dgn keadaan stress….

mcm haram…..aku sedar mimpi tu adalah pembawakkan aku tak siap slide presentation untuk present next week….

siot….aku tak start lagi….nak present ape pun aku tak tau…

memang betul2 crap je mimpi…mcm crap je jaga piping…dgn experience aku yang ciput…dgn subcon yang bengkak jugak…dgn client pulak hebat dan gigih tahap dewa2…aku memang berasa hina….

rasa mcm nak karok je niari…..